全家十一人被炸死,烏男痛哭,與寵物貓相依為命

256 回覆
839 Like 11 Dislike
係喎,烏克蘭人等俄炸撚曬就啱喇
以前日本打中國打乜反攻抗日
歐美一,二戰點解唔全部學共產主義算?
RIP
普京正冚家產
高登年代日日笑鳩高登仔大家get到句嘢想帶出啲咩訊息就會針對返個點嚟覆,唔知點解嚟到連登連登仔就淨係會識捉字蝨話稻草人你都係連登仔就完全無視個訊息
要破解呢啲冇咩思維能力嘅連登仔好簡單,就係喺連登仔前面加返個形容詞,例子
連登仔係垃圾
垃圾嘅連登仔係垃圾
連登仔就會扮事不關己當你唔係講緊佢就唔會理
人地係叫你出兵阻止佢
就係當初無做到,依家先有機會演變成WW3
WW2就係咁樣搞出黎,讀多d歷史先啦五毛
存在即合理既垃圾

咁因性慾而強姦、因妒忌而殺人既各項刑事罪行又好克制呀?

場戰爭本身冇正當性佢既戰爭行為點會有呀
開頭望住人地集結十萬大軍,佢以為可以話唔會打仗留返啲人同經濟,但國際咪畀佢搞到麻痺左唔救佢囉,你自己都唔集結反抗,邊鬼個有理由出兵幫手?仲要烏克蘭本身同俄佬真係有親,計下數算半件家事,成班係度做和事佬,變成歐洲個個翹手唔幫拖。但烏克蘭係克里米亞丹野太得罪俄佬,本身親歐班人攞左支持俄佬嘅鳥克蘭政府,但克里米亞班人親俄公投脫烏佢唔畀,咁咪埋左畀人打嘅理由囉,因為克里米亞本身就係以前蘇烏有親送畀烏克蘭,加陣你都唔親你仲隔硬揸係手,有咩可能唔畀人打?

後面某位馬卡龍又畀人老點,周圍唱話傾掂數唔打了,轉過頭先發覺係普京緩兵計,搞到個烏克蘭個傻傻總統仲未集結到兵力就畀人撲入國門開拖,烏克蘭反應唔切,國際反應淨係後面拖俄軍經濟,呢啲優勢真係呢個斯基總統親手送畀俄佬,馬卡龍係幫手送果個。
飛機唔畀 禁飛區又無
炸到仆街無得還手
南京大屠殺有冇錯?
抗日係咪浪漫化戰爭?
普京係佢總統咪即係烏克蘭侵略人地國家?咁仲叫人幫?
所謂既親俄人仕都係俄軍安插落去既人

講到好似被迫害

咁親俄唔返俄羅斯,點解仲留係烏克蘭境內
唔出兵打
日日拖住
都係不停死烏克蘭人
而家即係用烏克蘭人條命
拖住歐洲冇咁快死人住
到俄佬攪掂烏克蘭攪到偽政府
過幾年就到波蘭嗰啲受
然後一路loop
二戰都係咁
佢之前簽約廢核嘛,咁你肯簽班局佢簽嘅咪有責任幫佢,本身老烏啲核武器係要莫斯科密碼發射,佢唔廢核堆核只可能對準歐洲,歐洲班友家陣高枕無憂話之佢烏克蘭畀人佔領啊
人地烏克蘭本身歷史就同俄羅斯一個祖宗一個國家分裂出嚟,駛鬼安插落去?佢烏克蘭係畀立陶宛佔領過先畀人由東正教傳統灌輸左歐洲思想
比d邏輯,係親俄但烏東係佢地屋企呀麻

唔通親藍返大陸,親黃返美國呀?咁香港丟空?
之前有曬前科啦

格魯吉亞

克里米亞 又係親俄人仕被迫害?

屌你 打鳩人緊有多多理由
你又有咩高見啊柒頭, 單從利益各度睇, 都睇唔到有咩理由要支持佢侵略
咁講你夠話西藏畀人迫害啦,老美唔出老俄肯出啫,你啱哂囉
冇架,我冇支持乜啊,你咁義氣仔女咪去參軍囉,打仗係死人啦,我支持世界和平啫,佢烏克蘭當初唔辣慶人地一樣畀人分裂國家,有人撐歐早就應該備戰啦,家陣個個事後諸葛,我講呢啲都多餘,咪支持世界和平囉
成堆學撚埋支那講咩咩自古以嚟,舊史乜乜
舊屎沖咗落廁所喇
得啦 你好撚醒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞