【I/A/PC】夢幻模擬戰 (60) 仲未咸夠

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
我都覺得皇帝同大公主最值得拎
皇帝 3C超絕加固傷關 值得拎
大公主 AOE關上場 平時抽池少有
雷丁冇撚用
元帥要完全體至勁
藍迪 我冇玩傳說 評論唔到
迪哈 開gay絆only
小紅帽受外表拖累,扣了50分。

方舟部分人也當帝國陣營,補充了不少類型的角色。

夢戰的劇情通常是「逼不得已的帝國」侵佔「聯盟」,然後一起打魔族。
畀我會揀大公主 實拎女角先
揀皇帝 元帥 蘭迪烏斯都唔錯

元帥有戰略超絕 無視地形
PVE可以拎寶箱
我攞左元帥做飛行坦
加埋其他戰術既高機動打關都幾好用
我而家有格倫之後pve 轉左玩戰略隊
元帥衝入去1打10都冇問題
元帥做槍?
SP元帥加佢招1cost戰前回血加奔雷buff加天賦 又硬又痛

選我啦
角色SP真係好好,好似二次發育咁。

雪莉SP,隔個回合就行動兩次。

拉娜SP,範圍魔法好大。
嗰幾隻黎講我無皇帝同蘭迪烏絲
我最終揀左皇帝
其實有無揀錯
我仲未換 想等埋下星期抽囡囡
睇下抽唔抽到啲咩新角色先決定
Btw 多謝咁多位熱心巴打解答
無問題。

其實官方放得在一起,代表是差不多級別的角色。

幾乎每一個都可以說出他/她的強勢之處。

例如皇帝真係好硬。
我唔知有無理解錯,下星期「覺醒者」是單英雄精選池,所以只要有80~100抽,就一定會抽到。

講開又講,戰士/法師,其實好多選擇,反而治療師初段幾重要,通常是莉亞娜和奶騎(蒂亞莉絲)雙開局,甚至夠用到爆機。

如果你沒有莉亞娜,每一兩個月就有1至3代角色自選池,可以嘗試補回來。
唔係,單up池好似都係40%
但如果歪左嘅話會送10塊碎片
所以最盡6隻ssr 必入手
皇帝係衰在腳短同埋冇倍率技能
初段有奶騎同無奶騎係2隻驚

我到依家都係用奶騎多
腳短就著鞋喇

咩叫倍率技?
著鞋都係行4格, 你對比依家新出果啲再移動完既行5678格. 你就知咩係腳短
倍率技即係果啲單體 1.X 倍既技, 皇帝本身增傷高, 3C特效, 奶騎進擊果啲疊上去, 比埋倍率技就屈得制, 所以隻GAME一招都冇比皇帝
呢隻驚基本上好少廢角,主要睇玩家識唔識用d角色多。以前打關,我用ssr打唔掂,睇大叔d片,佢用sr就搞得掂

玩咁耐,好似得黑騎士係大家一致認為係搞唔掂既角色
皇帝2c基本上一係用範圍技,一係用暈人,範圍技固傷疊上去其實都幾可觀
黑騎士,大叔pizza好似講過專武加強了一些,但我沒有試過。

其實要加強,可以「夢幻轉生」,拆返開做黑騎士和蕾拉,專業一些。

不過這角色太舊,官方應該不會花心思救了。

講開又講,迪哈爾特號稱「種馬」,逢女必上,那麼他和師母蕾拉⋯⋯

官方要整勁佢大把方法,最簡單1個sp就搞掂,但大6班玩家好似都無要求過,咁官方自然唔會做。(好似之前個投票,下個sp係蘭斯,連阿倫排位都高過黑騎
呢隻咁冷門,唔會SP化架啦, 出左個專武已經正常好多, 仲記初出個時, 一有人抽中即刻得到全服祝賀
而家抽中一樣會俾全世界恭喜
而家個pool咁大
要歪中佢都唔易
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞