【I/A/PC】夢幻模擬戰 (60) 仲未咸夠

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
係。

「僧侶兵營」可以偏重少少,因為大叔pizza教過,所有魔法士兵都是這個兵營。

當你主隊是3個物理+2個魔法,3個物理有機會因應情況轉變,2個魔法總會是帶僧侶、法師、魔物。
但前期可能不重要,中期開始要有護衛(通常是槍兵),你有乜靚護衛?
冇 用緊光頭
睇過話保底要100抽
爬文話三毛同光頭 可以暫時做雷丁替代品
想儲多啲卷先博隻雷丁
光頭足夠,有兩個SR卡超好用,一個佢,一個娜姆。
雷丁可能是舊文,雷丁反擊唔到2格,缺陷都幾大。
d攻略n年前唔update
而家入坑應該係主力抽今次個精選拎隻盧克
包你前期pve打橫行

下星期可以搏埋隻人權角覺醒者
如果你早少少入坑
聯動活動送既都仲可以用住先
早知早啲係到問左先
慢慢玩唔撚緊要啦
希望你堅持到
夢戰有樣野衰係對新手唔友好
慢慢玩,慢慢享受劇情。

不過這個星期儲聖魔晶和魔晶券,下星期的醒覺者盡量拿下
收到 唔該哂咁多位巴打
芙蕾雅我都係最近先拎走佢我覺得芙都好好用

咁呢6隻 揀邊隻好
芙蕾雅都好,她的「固傷」在很多關都好有用。
分析下,不過我6隻都無認真練,所以歡迎大家補充。

雷丁、巴恩哈特:腳短手短,反擊唔到兩格。

迪哈爾特、亞魯特繆拉:優秀的攻擊手,但和上面兩個一樣,都是前期登場角色,比不上後期新角的各種「特異功能」。

雪露法妮爾:大範圍法師而言,上面還有拉娜,拉娜上面還有盧克蕾蒂婭。

蘭迪烏斯(建議):護衛 + 兩格反擊,同埋佢第一階職業就有一個「破陣」的技能,可以令敵人「退後兩格」和「不能行動一回合」,幾實用。
好 唔該哂
我會揀大公主
因為其他果d每個月都會輪住出精選
實會抽到返黎
對呀,下面5個精選池,會不斷循環,可以預先部署。

1:蘭迪烏斯、尤莉婭、古巨拉
2:拉娜、蒂亞莉絲、蕾伽爾
3:莉亞娜、露娜、波贊魯
4:巴恩哈特、艾爾文、利昂
5:雷丁、亞魯特繆拉、蕾伽爾

What is 「精選池」?
精選池表示你第一個抽到的角色,一定是你沒有的,例如第四個池,你已經有艾爾文和利昂,所以第一個出現的SSR,必定是巴恩哈特。

另外,上面超絕6選1,迪哈爾特、雪露法妮爾沒有在這5個循環精選池,也可以考慮這一點來安排。
巴打玩左幾耐
斷斷續續一年多,小感想:

1. 別大課金,持續玩一個月,收益大於課5000蚊。

2. 放心玩,劇情無論主線、時空裂縫、每個角色的命運之扉,都保持到質素。
我都係輕鬆玩
之前玩開三國志戰略版
見到呢隻game 好似幾得意
又唔係無腦auto 過關
就down 黎玩下
睇黎抽唔到聯動隻補
300抽2劍 1樹迪
三國唔課金唔夠打,夢戰課金都未必夠sr打
我係佢會開皇帝,起碼叫帝國超絕,利昂25皇帝3個起碼初期夠打,下星期抽埋覺醒者加埋奶騎,外掛2隻起碼隊人已經成型夠推圖有多。帝國要坦又大不了用光頭。

不過樓上講無錯既係,皇帝係過氣,而帝國依家都好好好少人玩。
呢個必練,仲有皇帝同小紅帽,練3隻夠過特定關卡好重要。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞