想買部3D printer 有冇咩推薦?

49 回覆
0 Like 6 Dislike
好廢 完全唔勁
Blender zb md10都係自學
不過我學得blender都係用黎學理論
實際用得多都係zb
我一定仲廢 我喺youtube 跟住學畫donut,都唔係好搞得掂
我覺得你要有明確目標先
你最終成品係想喺電腦入面睇吓就ok
定係想印出嚟 因為做法有分別
我一開始學就係曬左好多時間學冇用既野
暫時都係諗住電腦入面睇下
遲下熟d 再諗print 出嚟
Prusa Mini 係咪 只可以 淘寶 , 香港無得買?
Prusa Mini 淘嗰D 係老翻機,當然質素好嗰D你分唔到正版定翻版,因為料係一樣,但價錢亦差唔多

不如買正版機

家陣興VORON 系列,可以諗下
我想整D機械零件玩具,物料強度優先,用嚟交功課
係咪FDM嘅ENDER 3好D
SLA不用考慮?
Prusa service 真心好. 岩岩買返黎唔識 calibrate 同個 support online chat 教到我 cal 好為止
買左幾錢?
咪就官網個價錢
嘩要825英磅
有力學要求嘅基本上唔使諗水機
我想要印ABS,ender 3 v2唔得
唔夠BUGET買貴機。都係比人印算吧
我想買部可以印埋ABS的入門便滿足。
2022仲anycubic i3 mega
改線軌難到乜咁
你話Chiron 都話
講到chiron 唔係i3結構咁
Hkepc果排好興DETLA機
我見到部I3 mega
二手賣1000
想問下印ABS是否一定要有外殼恒溫?
係,要焗住佢黎印
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞