本港新增25991宗經核酸檢測確診,快速檢測呈報平台有32766宗,再多291名患者離世。

209 回覆
40 Like 7 Dislike
醫管局總行政經理何婉霞表示,過去24小時再多195名患者離世,年齡由41至105歲,當中98人來自院舍。在離世人士當中,有145人沒有打針紀錄、 30人打 1針、19人打兩針、1人打3針。涉及較年輕的離世個案包括一名41歲女病人,她在家中暈倒,送院後發現腦出血,同時檢測陽性;另一名45歲女病人本身有癌症並且擴散,另有8名年齡50至56歲的患者離世,他們分別是院友或有癌症等。

醫管局呈報2月27日至3月7日的滯後數據,有95名病人離世,介乎47至100歲。第五波疫情累計有2656宗死亡個案,整體死亡率是0.46%。
我識既中左無報都大把
反苗反苗
屌,日日死咁多人好撚慘,好彩我從來無播過毒,對得往我自己良心。
4hing
第五波疫情累計有53萬8602宗經核酸檢測確診,經快速檢測確認陽性個案有34784宗。
英國都係咁計
搞到其他原因死既人數大降
因為疫情前真係賺唔少,而且好多人有置業/其他投資保值,借錢又比當年易得多,大家死撐都勉強撐到

但03年之前香港頹足5年(金融風暴),投資又冇乜肉食,好難同而家比
會唔會係咁
又搞掂左
同埋當年死亡率係1X%

只可以講夏天病毒就消失左,快來快去

廢到
你以為佢地縮,其實佢地已經唔記得自己拎呢樣野笑過人,然後搵緊第二樣野認叻
佢地用生命交智商稅姐
有重覆個RAT 會有sms 話登記唔到架嘛
唔計入呢個數
以為打仗
嚇撚死
緊急警示
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞