本港新增25991宗經核酸檢測確診,快速檢測呈報平台有32766宗,再多291名患者離世。

209 回覆
40 Like 7 Dislike
5萬確診死100個,15萬確診死291
相信
玩咩 d cases有身份證號碼點重覆
Bingo
五日就double上啦,人人如常出街坐地鐵
咩野叫26號前rat 陽性 不當確診 無需申報
好多人中咗冇申報,分母計少咗
無打係因為本身重病無打?
官媒人手調控左確診人數

應該死亡人數乘番正常死亡率先係確診人數
快測條數 係呢8號呢24小時既個案 定包括埋之前既?
勁呀 柒婆 考第一 唔洗喊了
今波疫情逾9成死者未完成接種疫苗

第五波疫情累計有2656名患者死亡。衛生防護中心表示,整體死亡率大約0.46%,死者年齡11個月大至108歲,中位數是85歲,死亡兒童維持5人。60歲以上死者佔了94.8%。 在所有死亡個案中,90.7%未完成接種新冠疫苗,死亡率是1.64%,是已打了兩針死者的27倍;80歲以上未完成接種疫苗人士死亡率,是10.87%,是已打兩針死者的5倍。
我仲以為係尋日一日死咁多
嚇咗一嚇
唔包之前
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞