俄後援問題超大!士兵持19世紀步槍上戰場

324 回覆
71 Like 12 Dislike
Mosin Nagant 做Bolt Action Sniper Rifle 唔係問題,
不過以今日既standard, 唔會裝支1941年既兩倍瞄準鏡囉。

M2 Browning 又好,
M1911A1 都好,
無錯係過百年老槍,
但全部現代版都係用返舊骨架但內部零件全部更新過曬,
但張相裡面果支好明顯係1941年出廠之後就封存到今日。

如果係好似樓上咁有人話係烏東民兵配備,
咁真係唔奇,
人地可能一代傳一代,
但如果係正規軍用,
真係有啲好笑囉,
同樣你試下美軍正規軍拎支M1903 Springfield 出黎睇下會唔會俾人笑?
咁又唔係咁差嘅,9 holes review 睇準繩都唔錯,不過要用錘仔先開到個action
https://www.youtube.com/watch?v=nQokcErHwFk

同埋依家呢支槍冇咁平喇,之前睇片講都好似要200+ USD
連登仔舊話烏克蘭贏緊喇
拎支SVD都唔係好貴姐下話
Mosin 1891/30唔準?
上youtube搵下啲 Mosin 打5-600碼以上睇睇先

當然啦你話同現代高級狙擊槍, 精製高級重槍管, 現代高級光學變焦鏡, 再加埋狙擊槍特制子彈去比就緊係比唔到

by the way 正廠蘇聯戰後 Mosin 約300-500美金, 二戰就500美金 up, 一戰就1000美金以上
Chinese Type 85
其實mosin拎黎當狙用,現代都係唔差
佢其他單位都係標準配備情況下
仲驚會打WW3,原來只係打緊WW2,終於有幸參與當年嘅歷史時刻
玩Tarkov咩屌你
呢支係中國制SVD 條片記得都有講中國制嘅SVD 個twist rate反而比較適合用狙擊槍子彈
係仲要M1903真係用埋果陣支鏡
然後旁邊揸M40A5/A7果個心諗你JM9
佢哋啲裝係歷史博物館到拎出嚟??
我Escape from tarkov都係著呢啲裝
建議用火繩槍,慳錢
Mosin Nagant 做Bolt Action Sniper Rifle 唔係問題,
不過以今日既standard, 唔會裝支1941年既兩倍瞄準鏡囉。

M2 Browning 又好,
M1911A1 都好,
無錯係過百年老槍,
但全部現代版都係用返舊骨架但內部零件全部更新過曬,
但張相裡面果支好明顯係1941年出廠之後就封存到今日。

如果係好似樓上咁有人話係烏東民兵配備,
咁真係唔奇,
人地可能一代傳一代,
但如果係正規軍用,
真係有啲好笑囉,
同樣你試下美軍正規軍拎支M1903 Springfield 出黎睇下會唔會俾人笑?

佢果枝應該係4倍(3.5x)黎?
不過都係二戰產物
現代mosin 唔洗拎住個木stock先
新d膠stock仲乎合人體工學
上面好似已經有圖
林鄭月俄
咁講其他國家洗咩換槍
德國差佬用返MP40
軍隊用返STG44
狙擊手用返kar98k得啦
用得唔好浪費,環保姐
哩個問題要問俄佬
只係見你哋成個贏國口交部咁日日講到俄佬垃撚圾烏克蘭日日贏,咁幾時可以趕撚走晒班垃圾俄佬出去?
明明一直都只係頑抗吊命你哋就離地到好似烏克蘭撳住俄佬嚟打咁

利申:我撐烏克蘭
沙皇刺客
拖多兩個星期,分分鐘俄佬乾塘滅國
平時吹到一拳一個 點知打個業餘選手都打到暈陀陀 手軟腳軟 一鋪就露哂底 準備由契哥變左契弟啦
再慳錢啲可以用諸葛連弩加指南車
係喎,
3.5X scope 先岩...
唔知點解個腦形住係2X

不過3.5X 以現代規隔黎講,
最多都只係Precision Rifle 既焦距
遲下出動大灰熊
打動物戰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞