直到而家,有冇人仲係未打針?

582 回覆
1429 Like 53 Dislike
RAT+ve/初步確診/確診圍爐區 睇晒#1-#7再問(88)
https://lih.kg/wnJtejX
#880 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
冇打針,已被迫離職。
準備返下炒散等等。唔會迫到好耐
燒得勁過平時嘅
我平時感冒都好少燒
燒親都係低燒
同埋最多一日就會燒完
但今次中就燒到38.幾
折衷方法就係中一次
唔係折衷
根本你坐車有一個中左都大機會中
但大部分都有輕症
訓幾日就無野
我同我父母都冇打針
阿媽因為唔打針而辭職
你做低下階層嘅垃圾工就梗係會俾人迫針
因為就業市場過度飽和唔缺庸才
冇打中左乜事都冇
搬乜撚野做高層
睇死咪又係打雜一個
仲未打針
近排轉工 特登揾唔駛打針嘅公司
(雖然舊公司都無逼打針)
冇打~
中招第2日
第一日病徵:發燒(38.3°)、發冷、喉嚨發炎(火燒程度約3級,可忍受)全身酸痛、皮膚極度敏感,好似損左咁掂到張被都唔舒服、劇烈頭痛+偏頭痛(針刺痛感)

第二日:低燒(37.7°)、發冷、喉嚨發炎(火燒程度5級大火,吞口水都痛)、多痰(濃黃)、少鼻水(透明)、全身酸痛(減至輕微)、頭痛(減至輕微)、作嘔作悶(飯後更明顯)

今日睇完指定診所,因為無政府SMS,要我聽日交口水樽先開免針紙(90日)比我。

※剛發現寶礦力+熱水,飲完巧c伏大家試下~加油
無針 由佢話唔打就唔好意思 到而家幫我度身訂造一個WFH 即始終無炒 係唔比我返公司
一齊頂多陣,黎明前係最黑暗
普通科門診
其實我到呢家都唔係好理解到
係咪即係求其一間家庭診所就ok
快測有其他帖話醫生唔受理 要有陽性sms
我有做核酸 有得網上搵再show檢測結果比佢
由初初開始到1成2成5成7成而家9成都仲問緊呢個問題
不過未打都真心respect
唔計食唔食飯冇得剪髮呢啲野,唔打冇工返都夠收大部份人皮
冇打亦唔諗住打
Design藝術行業
身邊好多朋友都無打
唔信成世都要打左針先堂食到 入到商場
堅持唔打!
點解我仲未中
返咗工好多日 快速測試都仲係陰性
去呢個post睇同問, 好多人講同教https://lihkg.com/thread/2918698/page/1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞