直到而家,有冇人仲係未打針?

582 回覆
1429 Like 53 Dislike
唔打+辭咗工

有冇巴打可以分享下咩工唔使打針
Yes快測+撩鼻,未好番中左第二日已經去拎,可以拎藥/醫生紙順便拎埋免針紙
據我所知應該全部都係真人預約,上星期仲係,但難度在於打通個電話
未打 做地盤 日日對住地盤佬都未中 flu都不如
我!無得做政府工
地盤可以唔打針咩
一家五口零針
五歲仔唔會比佢打
但係上zoom堂班契弟家長個個叫個𡃁仔打針
火到嚟
有次有個細路仲話嚟緊打第二針
真係屌佢老母臭化屄
點解咁多人可以無打針又返到工
本人無打針已被失業咗一排
揾工第一時間問你有無打 點解唔打
就算你first in 完解釋點解唔打
以為咁都有Sec in間公司應該唔會逼
最後都係再問多次打定唔打
根本依家唔打針同社死無分別
好彩之前揾到少少可以咬saving
否則真係生存唔到 衣食住行日日消緊錢
我覺得我今時今日仲未癡線真係好勁
但都開始諗佢個宇宙通行證究竟要搞幾耐
歐洲平均又維持咗幾耐可以參考
驚有一日會無晒錢 真係死都唔掂
同你一樣 我都開始諗如果創業要搞啲乜
我都係無打而被失業
未打

又要煩剪頭髮
0 針 final year
我都想死
諗緊不如中covid買多3個月時間
愚民真係咁諗,身邊同事朋友打左,自己都打好正常
跟大隊唔洗用腦最舒服
同問,快測陽性,然後上網自行申報
會唔會有sms confirm?
再拎個sms去clinic拎免針醫生紙
得唔得?
唔洗sms
你有快測陽性影左相都得
個最大問題係你打唔打得通個電話
打通咗之後?
我問題:係我如何快測+ve,點樣拎到官方証明,prove 畀clinic睇,從而拎到180/90免金十Cert
抑或你意思係 快測陽性照片已經足夠拎到免針Cert?
打錯字

打通咗之後? 我問題係:我如果快測+ve,點樣拎到官方証明去prove 畀clinic睇,從而拎到180/90日免金十Cert?
我淨係知有D人快測陽性照片得, 但又冇官方公布
所以都唔知個標準係點
都係睇醫生
正如開幾多日, 都係睇醫生
冇打, 成個疫情一路留響同一間公司係上年年尾先轉工
舊工同新工都冇逼針

21年頭娘親跌親入左急症
響急症等既八個鐘途中聽到三個症都係打完個心唔舒服入急症
由0個刻開始下決心唔打
真,都係地盤做文職個啲
日日對住個個除罩吹水飲茶都未撚驚過
Flu都不如,直頭is a joke
冇打 最煩係lunch嗰餐要坐公園 海岸食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞