Omicorn自救攻略

266 回覆
2010 Like 120 Dislike
可以嘅話用埋嚟洗鼻
用鼻吸入去
唔可以太淡
洗鼻作用大啲
我睇咗啲資料話 vitamin c其實無需特別攝取太多,透過一般飲食已經吸收到所需份量,對病同免疫系統係冇咩幫助,純粹係個叫Linus Pauling嘅 Nobel prize winner喺1970年出書9up而啲人又盲目信哂咁解
究竟係點?
https://youtu.be/smQC3CXalVg
推俾多D人知
熱氣既人必睇
呢隻毒好勁 一定要戒口先會好
蘋果水點煲?
據我經驗﹐中咗之後只需要做一樣嘢﹐就係不斷反覆咁瞓教同飲水

肚餓>食嘢>坐一陣>瞓教
太熱瞓唔到>起身除外套散熱>散完熱瞓教

-準時食藥
-得閒飲水
-日夜瞓教
-食清淡
米系 樓主誤導人
睡不著而又不想聽音樂的話就集中注意力到自己的呼吸節奏,讓自己慢慢入睡

係咪要用回復的呼吸法
食橙咳到仆街
Vitamin d (2000~5000iu) + zinc (500mg)
食下呢兩隻
睇research paper食呢兩隻加1000mg vitamin c
會有outstanding clinical outcomes for Covid
引用依位巴打講嘅野https://lih.kg/2451020
唔排除真係有戒口依樣野 只係應該冇傳統華人領域中咁多野要戒 同時覺得就算唔戒最終都唔會影響生病後嘅結局

生病的時候需要戒口,究竟有沒有科學根據或理論基礎,還是純粹是經驗所談的學說?

屋企有冇話點消毒 自己中咗 但屋企人暫時仲未有事
依家除咗沖涼食飯瞓覺之外 全部人都有戴口罩
但都係噴吓酒精消毒咁就算
如果屋企人冇事 最重要就係隔離自己喺房
我都係咁
我自己將蘋果切塊 然後細火煲到蘋果半透明左右 就飲得 大概10-15分鐘
Try try 先
試吓煲蘋果水
一樣,每日一到夜晚就會開始發低燒,食一粒必理痛之後就冇事
試檸檬水 蘋果水 有效d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞