出Surface Go 3好定係等下一代

77 回覆
0 Like 21 Dislike
如果出12代surface go 應該就會好用好多
唔知steam deck 幾時出
有傳399美金 64GBROM
可以裝windows
加個keybroad 連trackpad
應該好用過surface go
同埋我覺得ms最需要執執個QC
聽講surface好易爛

唔只go
連貴嘅都易壞
咁要睇下pro 8有冇改善

BTW 暫時未見pro 8災情
同埋pro 8有得拆ssd就算成部機換都有得留data
iPad 彈app?

幾耐之前?
但係睇吓片上吓網
iPad 應該都係好用過
surface go
所以Apple 先佔咁多平板市場
但係多工同文書應該係
surface go 好啲
Windows 嘅優勢
reload問題係IOS死症
佢始終唔係一部電腦

要多工同文書OS要用返MAC / WINDOWS
唔關事 純粹係ios垃圾
用緊 go3 , 係好好用,不過係有d慢
用緊 go2 lte surface pro 7plus surfce book 2
超好用
surface kickstand 慳好多位 無其他機做到
有無維修過?
係唔係真係易壞?
無壞過 .......
surface pro 5 打後 qc 已經好左好多 好似係
至少我無事
go3太雞肋了
當pro8有新model新筆120hz
go3仲係重用舊model舊筆,粒i3又見不得會比go2快好多
而以ms最近出surface產品嘅頻率,新model嘅surface go應該有排先出
建議樓主一係買pro8,一係就ipad算數
利申:go 2用家,開心使用中
Mac版 MS teams 真係差好多
直接買MacBook air 之後虛擬機windos11?
Windows on arm word/excel/ppt沒分別(文書)
surface dock 出 mon
surface 本身就係mon
i mean dual mon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞