出Surface Go 3好定係等下一代

77 回覆
0 Like 21 Dislike
Plan嚟緊出年過外國本身已有SP3, Surface Dock同一部牛龜PC。唔打算搬部牛龜走,所以要出部新機

睇中Surface Go 3同iPad 差唔多大細, 拎得出街當tab,平時又可以插Dock當普通PC用(文書上網用,非打機)

但睇個Spec真係好雞肋, 8gb DDR3 Ram, 頂級得i3 仲要仲係10 Gen而且上年Pro 8大改款,如果出Go 4應該都會大改
嚟緊派5k 心大心細緊

早買早享受
等年尾搏佢會出Surface Go 4
文書上網用非打機嘅話 點解唔買macbook air?
可能過咗下星期嘅Apple發佈會你就唔會諗買Surface
等第4代
電子垃圾黎
我有surface go 2
文書睇下戲ok 既
其他用慢到飛起
開富途都要等
當年買左surface pro覺得好開心
萬幾蚊買部機好撚high
依家當係tablet都嫌鳩佢垃圾
比返d錢我
其實做吓公司野都ok既,不過下一代再買要諗過
諗清楚接唔接受到個性能同電量
唔一定要10吋windows嘅話你都係買其他機
sg4幾時出無人答到你,不過你自己睇下sg123代每次隔咗幾耐先出嚟估下
但要咁輕又平無其他選擇
一係買lenova, 但都係咁垃圾
以前諗住要portability,又要performance,又要windows,所以買咗surface
6uo後悔到呢
唔好貪心, NOTEBOOK就NOTEBOOK, TEBLET就TEBLET, 夾埋一齊無好下場.
等12th gen 版 性能大飛躍
GO1用到現在 再加多部 I7 I7 8750H+2060 換過1TB SSD同WIFI6(拎番去清塵唔洗俾錢換 再戰幾年應該)
用到現在
出國仲想買surface
正正經經買返notebook la
年尾唔會出到Go 4囉
你係咪講緊2023年年尾

我用緊Go 3 i3,感覺好難用,個螢幕啲色好差又唔夠光,不過拎嚟溫書做下公司嘢都唔錯

買Pro 8啦
2015年出完surface 3冇耐已經超級後悔,而家開YouTube加load片要一分鐘
surface go出名垃圾
你唔係想拿佢黎同件垃圾比阿?
m$計到盡, go系列唔會放12th gen u
除非佢覺得其他廠嘅tablet laptop已經威脅到佢
surface好撚lag
買左就中伏
多謝各路巴打指點暫時決定忍手到年尾再算

考慮surface主因係貪佢用到full version Office又可以當tablet玩,不過今日落豐_玩過實物後都係不了開個 YouTube都等成分幾鐘

同時間研究緊iPad系列,使用上流暢好多,但ipados 版嘅Office真係要啲時間適應,同埋插dock駁出電腦mon 時攞唔盡成個畫面又有少少可惜(用女友部iPad mini試)睇怕依加點都要2部機雙修先滿足到
成分鐘 我都諗住買surface go
利申: 今日試玩果部係Pentium 4G
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞