【突發】BoJo親自去咗愛沙尼亞,歐盟前線!

213 回覆
440 Like 13 Dislike
https://twitter.com/CNN/status/1498667861019090948?s=20&t=aSA2mxIFTdLBiifek1BNKw

希望真係做到野

愛沙尼亞(北約同歐盟)喺正俄佬聖彼得堡隔離100km都唔夠,比起烏克蘭同格魯吉亞(格魯吉亞2003年抗爭推翻格魯吉亞老坑親俄總統)(南高加索)喺俄羅斯本土莫斯科更近,愛沙尼亞都入到北約同歐盟,2002至2004年俄羅斯總統仲要係普京(薯仔 x 普京兩個私人關係好frd)

波蘭入北約(波蘭2004年先入歐盟,又係薯仔x普京年代)嗰期係克林頓x葉利欽做(克淫頓同啱啱2000年上台嘅普京見過幾次面)

波羅的海三國入北約同歐盟嗰期係薯仔x未整容嘅普京做(2008年俄佬未撕破真面目正式侵略獨立國家格魯吉亞之前未變普太林嘅普京)
日出
脫左歐都做到 leader
2016年唔想英國Brexit,冇幾耐(再加上Trump上場)終於理解英國點解要Brexit
唔明點解咁多人想北約參戰
兩邊都成堆核武,加埋而家堆經濟制裁,俄羅斯知道自己輸緊一定發窮惡,直接射核彈,因為根本冇嘢可以再輸

嗰啲乜嘢導彈攔截系統根本嘥氣,俄羅斯一射核彈去歐洲,歐洲有冇國家中都還擊㗎啦 ,到時核彈大戰真係世界末日

而家最好結果根本就係一係比烏克蘭東部佢,一係直接將烏克蘭轉做中立區,用經濟制裁拖垮俄羅斯
唔知英女皇有無叫佢去
型撚到
而家完全無人提partygate
脫歐係正確決定
理論上首相要出國係要得到君主批准

From邱吉爾自傳
英美責任的確大喎
不過美國隔個海就未想騷你住
加上今次係脫歐後第一次軍事表態
打好個底好重要,BoJo想做邱吉爾好耐
你覺得普京咁就滿足?
白俄軍官最新開會相唔止要全部烏克蘭部隊箭咀指完烏克蘭指去摩爾多瓦
Kingsman
BJ(莊漢生)
冇記錯係NATO有應變部隊 唔係歐盟?
睇標題諗緊邊個煲粥飛過去
型到癲
屌你波仔 咁撚有氣勢 勁呀
曬氣啦bob叔
喺香港炒完樓走佬,日日食玩訓退休者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞