其實會唔會我地太高估核武

160 回覆
11 Like 817 Dislike
你幾多歲?
所以我咪講殺傷力一定高

我講高估既係有無咁易係人地到引爆到

依加個個都係玩彈道
https://nuclearsecrecy.com/nukemap/
唔洗鳩吹
自己試下個範圍

Gundam ge中子干擾器已經出現

要靠freedom
支那同美國玩緊超音速
知唔知核彈有陸基
仲有海同空
尤其係潛艇

仲有用ICBM唔會一支導彈得一粒核彈,可以有2-3粒真野再加幾粒dummy
唔係美國佬搞導彈攔截系統咁耐都未話功得完滿(當然可能係兵不厭詐嘅)
重返大氣層解體後先係超音速
仲要一粒好似唔係得一個核彈頭
是旦一個係你頭頂100公里爆應該都仆得街
先唔護你個唔爆問題
但你知有輻射嫁可?
你係唔係仲停留響要有部飛機慢慢飛過去掉粒野落去嘅年代
一隻颱風級核潛有20支R-39
一枝r39 有10粒mirv
一隻野就200個核彈頭
普京落個order 就可以響北極伸個龜頭出嚟射撚晒佢
我當你射大城市

一個彈頭飛落愛丁堡到咁就成個唔見咗
我當你住郊區食唔正同西方國家唔做二次打擊
200 粒核彈帶嚟嘅火災所做成嘅煙同灰塵升晒上大氣塵到會遮住個太陽搞到冇陽光
冇陽光就冇食物
仲要啲雨水都會俾啲有輻射嘅煙塵污染搞到唔飲得
冇水冇食物冇陽光你識光合作用都救你唔到
-,-
見大家講SLCM 我既認知潛射無洲際咁遠 仲要係出唔到大氣層 速度無咁快

佢唯一勁既係隱蔽
美國佬支民兵3 14000km
trident 3 最少都12000km
潛射仲要可以響唔知邊到射
你唔知佢邊到射可以點攔
俾你講到潛射係垃圾咁
你仲係講緊成功引爆,威力果d我都明 我淨係想討論有無咁易做到大氣層重返解體既階段 要同時射幾多粒先攔截唔到 美國佬既攔截系統 一路講緊3-4粒 就攔截到一粒核
你要假設佢知道隻潛係響識到邊到射
射完之後你要趕得切響佢上到指到高度差就攔截到
當佢一過boost stage 你係冇可能攔到佢
咁你當然可以話你可以響佢最後個stage 變mirv 個陣就射佢落嚟
但係講緊一支都10粒mirv
粒死人野仲要唔係好大兼且飛得好快其實好難100%欄晒
兼且當佢detect 到你有野攔截佢個陣粒mirv 係可以中途改少少個彈道避咗粒攔截導彈照飛
基本上同攔截唔到冇分別
Btw好奇問下 而家講得核彈係咪都係指氫彈
誇張咗
日本城市爆咗兩粒原子彈
太平洋試咗無數威力十倍以上嘅核彈
蘇聯喺哈薩克附近核試咗無數次
請問地球毀滅咗未?
隱藏武器係咪講緊鄰國嘅病毒生化武器
響海 響草原 響沙漠試咪冇事lo
有冇人試過響城市試呀
其實全地球已經引爆咗好幾千粒核彈
主要係冷戰時期嘅核競賽
就係想討論佢未解體未重返大氣層既stage 係咪真係咁難攔截

同埋想問潛射個運作仲係唔係潛核上番離水面30米以上 接收order 密碼之類再確認發射 現金科技接收密碼要用電波定咩 其他國家會遲好耐發現?
核武咁廢 邊夠請五毛喺連登打情報戰勁
核彈唔毀滅地球
係毀滅人類
試下打晒去大城市, 糧食生產區到
咁就係嗰個城市毀滅
唔係地球毀滅
啲人實在太誇張
唔係唔得
但係難
唔係Reagan 個陣點會會玩star wars 計劃
射一堆射到laser 嘅衛星上去等佢未落返嚟個陣射爆佢
但係根據依家有嘅資訊美國佬冇呢個系統
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞