未打針就確診,為左返工(商場內),咁申唔申請到疫苗豁免(90日)

175 回覆
45 Like 9 Dislike
麻煩打去指定診所
睇醫生個陣同佢講啦
但係你要無打過針喎
打極都打唔到
請辦公時間9-17打去,唔得第二日再打
其實都係睇緣分
過咗14日普通門診都ok?
第4步
如果你有醫健通,你可以有搵醫健通嘅私家診所開針紙都得
我上面有答過,我有同事係咁

假紙方面,指定診所會開
私家唔知

打咗一針嘅話未一樣,有需要病假紙就打去指定診所
但係好似唔會比針紙
樓主好似話得
社區檢測米有sms code囉 , 見到門診醫生先啦 ,唔比佢check系統記錄 ,幫你唔到 ,我建議點都去左先
是但一間政府門診就可以?
計計日子我比240做test拎不確定報告 再之後又sms陽性
到依家好返都一段時間
係唔係都拎到豁免
我過哂, 我第23日去 因為book左好耐
1. [C0050-CNT:檢測結果(02-02-2022)為陽性] 樣本瓶:N5069xxxxx;證件號碼:Y550xxx;申請電子檢測記錄請往 <www.evt.gov.hk>[請勿回覆]

你做檢測中招米有依個sms code既N5069xxx,申請電子檢測記錄請往 www.evt.gov.hk,咁就會入左醫院系統(cap圖比醫生啦,正常唔洗講野,你去登記門診已經mark左你ID,入房後醫生實知你係邊個,只係再提你地做足資料準備姐)(我入房果陣比醫生紙佢同提起入過竹篙灣之類,佢都係睇左1秒 就話我地check到哂你d記錄,咁我就直入正題講想開免針證)

2.睇上圖
3.要隔離足夠政府要求日子(陰埋先好出街)
4.同一樣野黎,google政府普通/指定門診診所(邊間打得通就book邊間)
5.係,系統有你中招記錄 冇康復記錄 ,自備足d資料啦(我因為入左竹篙灣出返黎,所以佢先有我陰性記錄,實際醫生睇唔睇張陰圖 我唔知)
6.想免得耐d講科興啦,佢比既免針紙得過日期,冇指明你想打邊隻
7.緊係啦 直接講你要求比佢聽,醫生紙去到問先知,我唔知🤔
8.完全答你唔到(但係打過針 唔洗煩入商場既野啦, 想要醫生紙另計, 自己去問醫生)

個個人情況唔同 , 只能幫你到依度,有咩問題問返專業醫生啦
240係政府定私人嫁? 分開搵嫁波
私還私 ,公還公,私可以唔接公

未打針就中左 係拎到
而家申報完positive會唔會俾佢捉入青衣先
社區檢測嗰啲站囉
咁去門診時, 你係同登記個人點講?
直接話見醫生拎豁免書?
你要係安心出行掃code加醫生紙呀 冇code果啲
想問下即係收到sms 之後乜都唔洗做
隔離時間足既話,
拎住個sms 去普通科門診
佢就肯出俾你?
同問
同問
你呢間係新冠指定診所嚟?
啱啱book咗聽日元朗普通門診希望得啦
有冇人試過RAT中左 冇做過其他官方檢測
冇打針 淨係係平台申報左 都拎到免針紙?
點解中左拎豁免書仲易
我到依家都未拎到
Push
啲門診好難book呀痴線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞