烏克蘭係唔係可以宣佈階段勝利

303 回覆
616 Like 257 Dislike
二戰前芬蘭都重創蘇軍但最後都係要割地
反差太大姐

人哋第一日已經炸撚曬你所有軍事設施機場,所以而家俄空軍除咗亂咁炸之外基本上已經話特別有成效嘅攻擊,因為已經冇特別有價值嘅軍事目標可以畀俄羅斯炸

因為烏克蘭已經唔存在弱點(一早畀人收咗皮)
所以而家俄羅斯除咗搞大型屠殺或者用飛彈將整個基輔炸平,如果唔係應該真係好難有好大成效嘅打擊行動

難聽啲講,烏克蘭坦克車裝甲車飛機直升機幾乎冇咁濟,淨返啲輕盈地面單位配備大量罐頭刀同埋防空飛彈以小博大,蛾係殺得死對面但係人哋用生命值硬接俄羅斯表面睇落去損失會好撚大

等於美軍去到伊拉克都係比當地啲遊擊隊民兵玩到氹氹轉,美軍刀殺到遊擊隊㗎問題係好撚麻煩,你發到人哋十幾個人哋又炸鳩你

所以打遊擊戰或者拖長嚟打對俄羅斯好撚著數

不過而家搵車臣共和國嗰班戰爭罪犯過嚟敷黑蘭就有啲危險,嗰班人係城市戰專家基本上係恐怖分子

美軍喺戰場最驚遇到嘅敵人應該都算係車臣傭兵
唔樂觀,如果條數係真嘅,俄佬只會打得更污漕令多啲平民死傷
上次亞美尼亞vs阿塞拜疆時俄佬d飛機大炮先俾火雞d無人機方瘋狂SM
烏死130人,俄死2800人,講岀黎你信唔信?

俄佬落後西方軍備起碼30年
烏克蘭有西方暗中支援唔出奇
烏軍死多一個就多一雙人拿武器向前沖
俄軍士氣只有減無加

殺紅了眼無得返轉頭
俄佬仲用緊蘇聯貨 起碼落後30年
咁又點? 你係要唔信既
段新聞係“俄軍指” 你都唔信架啦
第二次打車臣都打西左 十年啦
全民戰爭幾撚難打至得架,個十歲細路隨時都可以開槍射你
另一邊比人經濟放血
之前有片捉左俄佬,軍備好差
但唔知差既佔幾多
連登可唔可以唔好幫烏克蘭插旗
有乜用?一定無可能反勝嫁啦
唔睇埋烏克蘭數據 好難講邊一邊贏
cctoy唔好打住飛機先
反而想知烏軍傷成點
如果55波都叫賺左
我都覺得好鬼 一架SiG29 打到俄仔飛機爆哂
難道入面其實周圍都係鬼
打撚死班垃圾俄狗
可以俾啲掌聲自己先
標槍唔係流
證明呢個年代假新聞太多 俄佬自己吹到自己軍備幾勁 軍費幾多
主要係驚佢支核彈同天然氣
對地同對空俄佬根本唔入流
贏咗 大家可以返屋企喇
往死裏打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞