誠心求教: 想買二手七人車, 大昌行好定28car好

96 回覆
4 Like 15 Dislike
唔使理佢私唔私人,
搵個好車房上駕驗車就ok
都有自己相熟車房既
知唔知vellfire 或 佛2500cc會唔會唔夠用? 定要3500cc?
私放2015年,有機會
你買返黎就要整尾門?
我親戚渣vellfire 30系 hybrid,好似係2500cc, 我都有渣過。 我覺得夠用。
我意思係比人唔小心撞到之後
30系很貴的
但多謝清資料
舊車買雙田就得,千祈唔好諗住買serena,一定整到你仆街,公司有幾部長期要去整

大昌行買返二手行貨就得,不過大前提都係你要識人可以幫你check到架車有無返原廠保養同大撞過

水貨車就是但啦,反正都係篤過咪
多謝清, 我會考慮下! Noah都好, 係雙氣袋呢個因素者, 唔係佢係首選, 所以都會諗2400既2012-2014既vellfire或佛
千祈唔好買2400
點解?清
你平時車得多唔多人?定係一般4人左右?
如果你長期7個買3.5會好啲,不過入油真係好撚貴
4人或以下就2.4都夠
Stepwgn撞到尾門一定要保保險,好似8萬以上
俾人撞就唔係你俾啦
買早一代唔好買wakuwaku囉
多數3人, 星期六日有時6人!
越黎越貴 想換柴私
電車冇私家電位應該唔諗
但google啲人話柴油唔好買二手
有電位, 都無用! 得model x 係7座
揸過2.4 大霸, 而家3.5 佛都覺得唔夠, 唔敢想象究竟2.4 佛係有幾冇力
3.5 (V6) 牌費很貴的
而且油又貴
牌費係多2千, 但油真係唔會差好遠, highway 多既話甚至3.5 會更慳
睇你咩要求㗎啫
你當係佢跑車一踩就有你3.5都唔會夠啦
如果你正常揸又唔係攞嚟劈
夠你入highway匯合位就已經得啦
身邊啲朋友揸3.5嘅都係去入鬼油自己諗下一缸油行唔行到300km
Ching, 岩岩追反呢個post
你買咩年份, 幾多咪同幾多錢???
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞