[突發]普京宣戰4 :導彈襲擊基輔

1001 回覆
34 Like 4 Dislike
有人話西烏都有俄軍,因為西烏既摩爾多瓦都有親俄既友起度,德左地區就似烏東咁,俄佬有部隊起德左

1990年,摩爾多瓦的工業集中區聶斯特河沿岸(德左)宣佈從摩爾多瓦獨立。同時,蘇聯(俄羅斯)的軍隊一直駐在聶斯特河沿岸未撤,演變成持續至今的「德左問題」。1992年,聶斯特河沿岸當局與摩爾多瓦爆發戰爭。戰爭以摩爾多瓦失敗告終,德左地區保持事實上獨立至今(儘管德左地區的獨立一直沒有受到國際社會的承認)。俄羅斯在德左地區的駐軍至今未撤離[
因為德國後尾手多多打埋蘇聯

蘇聯變返同盟國之一

三大領導人 英美蘇 開晒會搞日本同德國
好驚啊
狂射導彈過去炸曬d軍事基地 再派軍上
歐洲以為可以獨善其身 點知一堆難民
好多台灣人服兵役嘅心態同去玩歷奇訓練營差唔多
我睇返資料摩爾多瓦情況同烏雞差唔多,都係分裂左親俄同親西方
仲有 焦土戰術,引德軍深入,又凍路又爛又無補級,直接拖死佢。
Ukraine armed forces say 5 Russian aircraft and a helicopter shot down
From CNN's Tim Lister in Kyiv
俄軍滅團
手足 唱返首今天我先啦
相信用意只在於提醒俄佬唔好打到隔離鄰居
而家個勢係要食烏東兩個獨立國, 其餘地方成立親俄殖民政府
你有你堅持 老烏就俾俄佬炸緊
人地俄佬仲睇住你撤出阿富汗撤得咁柒 唔趁機搞鳩烏克蘭都對唔住自己啦
睇下烏克蘭想唔想打巷戰定投降, 海空收硬皮, 得番陸軍
一打巷戰城市肯定會毀滅
咁攪基輔直接收皮。
侵侵一上任,習習去左美國睇住佢射幾支導彈去人地度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞