[突發]普京宣戰 2 :導彈襲擊

1001 回覆
58 Like 12 Dislike
唔想打結果咪比人打

二戰又重演一次
北約算唔算老點左烏克蘭?
講到入 NATO 幾著數,一出事就失蹤
6小時戰爭
Demilitarization of Taiwan
烏仔見識到北約歐盟有幾廢未
算啦...

牙侵喺度點會發生呢啲事!!
佢不戰而屈人之兵!!
冇可能!冇可能!
我唔信!

歷史證明
經濟差,愈會多杖打

黎緊仲話要加7次息
又能9😂
張伯倫:我地依家經濟差,納粹軍事又勁,同納粹打有咩著數?
然後納粹打曬成個歐洲炸埋英國
我諗由2014年開始,烏克蘭總統走佬,親西方新總統上台

普京已經知道我無嘅嘢人哋都唔可以有,不如我食埋佢算

今舖真係多謝Bush同賴斯邀請烏克蘭入NATO個決定,普京仆街就一定。但西方破壞咗個世界平衡,俾咗個假希望烏克蘭,喺今日之前都無盡力負責任。

今次真係一個悲劇嚟,今日唔還遲早全世界一齊還
笑撚左 唔好激嬲共產黨論?

首先俄羅斯已經唔係共產

你用香港中國激共產黨論比較係錯嘅,因為香港無西方咁強大,西方本來係足以對抗俄羅斯

美國外交重心自2000年後已經唔在歐洲,國際關係上好多明文不明文嘅規條唔係你一句唔好激嬲共產黨就算

你負得起個負責先好做決定,但佢哋所做嘅決定本來歐洲國家都唔贊同,2008年到今日俾咗幾多支持烏克蘭?人哋俄羅斯可以用幾多年洗腦烏克蘭人仲有換血?

中間要犧牲同犧牲咗嘅人命就憑你一句激嬲共產黨咁理想主義咁容易,總統你去做都得啦。

一個決定無follow up,你要烏克蘭人以卵擊石還擊?要歐洲賣單?

你一句唔好激嬲共產黨,咁理想主義但又唔負責任,依家又負唔起又唔想負。
頭盔咗唔知堅定流架 up完先見到
可能係大家對等有得打先叫war
禁住黎抽咪單方面軍事行動
有對等武力有時反而仲少傷害
如果老美派幾隊人係烏,普京係咪敢搞佢
後悔冇揀侵侵了吧,揀著條癡呆傀儡
可能會用佢手頭上嘅資源
去同俄佬講數
傾俄佬打烏克蘭有咩著數俾美國
侵侵就當睇唔到
始終侵侵憎中國多過俄佬好多
唔會大獲既...
咁快入到首都會唔會好快打完
如果無人幫拖可能好快就投降
其實未入nato
俄佬食住上打波蘭就另計
不過我上面都講 nato縮左咁耐 打波蘭分分鐘縮埋
NATO幾時想過佢入?
俄羅斯一票否決你地反俄
想知俄羅斯啲國民係咪都支持打仗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞