[突發] 普京宣戰

1001 回覆
154 Like 18 Dislike
麻煩睇我下面其他comment
我只係轉述bbc嘅報道 多謝
普京一定有準備先郁手啦 分分鐘見歐美啲制裁原來咁輕手就firm要打
不宣而戰係咪違反國際法
空降兵睇入侵路線烏克蘭好似已經冇哂防空能力咁,俄狗任炸自出自入
家下俄佬一次過策反哂成個北約東擴進程

下個咪到波蘭,波羅的海國家比俄佬癲狂滲透
Munich: The Edge of War
Putin: Russia has no plans to occupy Ukraine
In his televised address to the Russian people on Thursday morning, Russian President Vladimir Putin said his country has "no plans" to occupy Ukraine.

In his remarks announcing a "special military operation", Putin said that the Ukrainian people would be able "to choose freely" who runs the country.
打緊首都
打完烏東就到基輔架啦
呢個twitter page 係義務民間調查隊,專係用tik tok 片查俄軍火車去向,資料仲快過記者,係幾醒目,

https://observers.france24.com/en/europe/20220211-meet-the-anonymous-internet-investigators-tracking-russian-movements-on-the-ukrainian-border
小國要生存
1) 唔可以係中國隔離
2) 唔可以係俄羅斯隔離
願榮光永遠照耀烏克蘭
戆鳩少陣啦!你唔信人哋嘅消息都睇吓個市出咗咩事!
吊佢老母 我啲美股
所以金仔死攬核彈
叫佢放棄核武同亡國無分別
真打真係可以 俄軍炸機場應該係擾敵啫
打到埋嚟都仲要咬文嚼字
登:不了
英美法俄中有核彈都算,以色列印度都有,巴基斯坦都養得起
連北韓得二千幾萬人,窮到仆街飯都無得食,全國得首都有電都搞到
我就睇唔出有幾撚貴啦,有錢咪養幾百粒幾千粒(eg英美法俄etc,無錢你養住10粒8粒都無人敢搞你啦(eg北韓)
普京真心癲 今次應該輕鬆取烏
全世界錢去晒香港 所以升
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞