[突發] 普京宣戰

1001 回覆
154 Like 18 Dislike
TRUMP明明係普京粉
知唔知東烏領土/資源有幾重要?
今晚記得ot,聽日準時返工
一個武肺。。
呢兩年靠能源出口的俄仔 食曬屎
不如你上TWITTER同YOUTUBE直播睇下先
https://www.youtube.com/watch?v=jNZM_H6q1rY
https://www.reuters.com/world/europe/us-allies-step-up-sanctions-pressure-russia-over-ukraine-2022-02-23/

Reuters summary:
Explosions heard in Donetsk
烏東大爆炸
Kyiv declares state of emergency, calls up reservists
烏克蘭緊急狀態,動員後備軍
Blinken says still time for diplomacy
布林肯堅持外交政策
U.N. Security Council to meet Wednesday
聯合國星期三開會

兩省獨立後砲火頻密(一早打緊)
Shelling has intensified since Russian President Vladimir Putin recognised two separatist regions as independent and ordered the deployment of what he called peacekeepers, a move the West calls the start of an invasion.

俄軍八成兵力準備就緒
WAR FOOTING?
A total of 80% of the soldiers assembled are in a position to launch a full-scale invasion on Ukraine, a senior U.S. defence official said.

btw有無人load 到條片?
衰極軍事世二,再講 德國2戰前都係衰
咪又係靠打仗增強威望再推動人口動力

衰唔等於唔會打,當你發窮惡咩都有可能
你講緊自己 ?
使唔使screencap bbc條題俾你?
我覆述咋
唔係病死都會比人做低
經濟愈黎愈差美國又番番去敵俄路線
極權統治但地位不穩只有死路一條
真男人就係要打
ching幾歲?仲學人講正義
Ww3?
如果真係出兵
即係等於北約同俄羅斯開戰
咁壇嘢就會越搞越大
真係會變WW III
成班連登仔梗係想出兵啦
咁撚遠唔關佢哋事呀嘛
但係如果蔓延到全球真係打嗰陣
到時搞到佢哋就唔好喊啦
打仗油價升
廢登繼續花生
屌我仲諗緊自己冇講過呢句野
如果美國走去打俄佬就係
眼睇唔似會打
規模大過08打 georgia幾多
普京之前已講成個烏克蘭係俄國歷史一部分

吞烏東同希特拉吞蘇台德地區一樣

佢遲早一定會食埋成個烏克蘭 仲有波蘭 波羅的海三國

敗登=美版張伯倫 廢物

蓬貝奧=美版邱吉爾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞