[睇住先]The Batman 蝙蝠俠 vs 貓女片段曝光

84 回覆
9 Like 20 Dislike
Ben係力量型 真係打死人咁重毆落去
羅拔仔好似玩技術多 但好明睇到個拍個時慢動作 鏡頭較格數出片時快返
隻貓女....
驗下眼?
班dc狗好鐘意咋
普通拳頭交
無任何技巧攞鏡角度可言…..
個鏡頭都幾亂
貓女係黑人?
咁我覺得你低估左嘅。
依段片動作清脆而且合理,冇搖鏡冇係唔係都慢鏡。

Raid 1 Raid 2 殺破狼 導火線雖然刺激,但係有d 動作跟本多鳩餘,主角懶花巧做d 動作晒力或者搞到自己硬直。對手就要無端端中完一兩拳硬直4秒等主角chok 完個高難度重擊,好唔合理

其他例子: 有d 片較0.5 0.25 速睇, 跟本成個攻擊軌跡都唔會中對手,e.g. 星戰,懶係舞黎舞去。
問題係出喺新貓女嘅頭髮太短
記得預告有幕佢長髮幾正
又黑妹又唔打得
緊係舊貓女啦屌你 正撚到仆街
上面條clip 套戲已經夠黑 仲要搵個黑人扮著黑色既貓女
唔較光啲個畫面仲以為Batman自己一個戇鳩鳩郁黎都去
星戰呢啲就根本唔會當動作片睇
我明你所講呢段片既可取之處
可能因為我個人本身偏向港產動作片 李小龍 成龍 李連杰 甄子丹個啲 會鍾意睇佢點樣對打之餘有咩拳腳技同運鏡(唔係fing鏡個種 係唔同人有唔同設計同攞鏡 例如畫面最靚既袁和平 動作最有技術同鏡頭表達到既甄子丹等)
所以睇上面呢段對我真係純粹拳腳交
關咩事
佢呢啲顏色本身就唔應該出面 一係佢真係做賊 咁就無問題
今集蝙蝠俠好似笠住件垃圾袋咁
夠晒黑, 無論畫面定人
有DC味
夠啦
直頭直線啦

根本無野搵野講

同d小粉紅乜都講辱華一樣
睇太多Nolan Batman
覺得Cut走batman鳩叫同bat mobile起飛果兩幕仲正
偷渡返去睇 順便做幾日雞/鴨
黑妹係 aquaman 個 繼女

仆街梗係 Anna 喇
公道講句
Nolan版既打鬥都係垃圾
反而bvs 肥ben好睇d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞