一針都冇打 但係中咗omicron。。。

282 回覆
270 Like 23 Dislike
今日係第二日 完全冇報衛生署冇出過門口
咁想問吓之後仲使唔使打針?
2019 冠狀病毒病的康復者可在康復出院最少 90 日後接種第一劑 mRNA 疫苗(復必泰)。康復者如選擇接種滅活疫苗(科興),可在康復最少 180 日後接種第一劑科興疫苗。
聯合科學委員會聯同專家顧問團建議康復者可於接種第一劑最少180日後接種第二劑復必泰疫苗,但康復者也可選擇接種科興疫苗為第二劑。
有個別需要的人士(例如離港外遊、工作環境有較高暴露風險和較易傳播新冠病毒的員工)亦可提早於接種第一劑最少90天後接種第二劑疫苗。
我會揀90日後再中
無限loop中omicron
omicron既症狀都中咗九成 除咗發燒
全身都好痛 包括耳仔 頭痛 肌肉痛 手臂痛同喉嚨痛
。。。。
但都中咗 。。。。仲洗唔洗打針?
但係我冇入醫院淨係喺屋企自我隔離
辛苦到門都冇出。。
你自己係醫生嚟?
咁其實我依家報衛生署係咪就可以豁免90日/180日唔打針呢?
琴日撩左鼻哥兩次,今日都撩左鼻哥兩次。。。
都係兩條線。。。
我都諗緊好唔好特登去感染然後唔使打
如果想中omicron, 歡迎女女聯絡我
中咗先知好撚辛苦 ,呢兩日昏迷咁
醒左都企唔穩😭
真係幾辛苦
冇報佢唔知你中過點俾康復證明你
但係依家個重點係我要點樣報?去私家診所私家醫院定去政府醫院。。。衛生署個電話直情唔通
搵人攞口水樽俾你
我下就都黎料要捱幾日
最唔想係惹到屋企人
食粒必理痛再睇睇先啦 而家醫院連床位都無
隨時你上報得嚟都好返 到時捉你入竹篙灣就麻煩
想問下聽日我係咪應該去檢定留係屋企幾日?
你唔好講出嚟食必理痛搞掂啦。
中一次比打3針更有保護力
我淨係第一日食咗必理痛 之後就瘋狂瞓覺
巴打而家點? 多飲水 休息 食太陽蛋有幫助
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞