[BuddyNa.V] 恭喜VIVIZ獲得兩個一位及參賽QUEENDOM 2(13)

1001 回覆
39 Like 4 Dislike
係呀
可能可以陪到佢地30歲變中女 再6個重新組團叫做「fiancée」
免簽團唔使train慳好多資源

btw唔講未證實既傳聞啦
個人一直都係偏向因為續約既terms太過差
甚至係0尊重 (話斬就斬goodbye軟都冇 再睇埋各成員簽新公司後既感想)
而主導權在於公司 (知會左唔續 但又唔講幾時官宣 手尾點安排又係完全冇講)
最後先至會一拍兩散
但佢而家簽d人返黎就係現成
其實如果Queendom 唱得番舊歌
其實關係未必係咁壞
不過Hybe都係仆街架啦
歌版權係作曲填詞手上關Hybe乜事
作曲填詞應該一早賣左公司

不過 mnet之前啲選秀節目都會cover女友嘅歌

如果唔係決意封殺 冇理由會唔俾viviz用
咁同三大比又好難比嘅

女友銷量係國際線同中輸都已經輸唔少

加上somu真係唔識搞
Lm
我咪話佢發現可以簽到更profitable嘅人 就忘記開國功臣
最後果句完全認同
點解要封殺viviz又唔係解約跳槽 Hybe同cj有野合作都要比面mnet
thx b5大
之前無刻意去搵同理解
本身想直接睇時先算
等我了解下先
客氣 但唔知Q2會唔會改

第一、二集:代表熱門曲

第三、四集:翻唱其他出演者的歌曲

第五集:
第一回合「Unit Round」:各隊的主唱及主舞組成Queendom小分隊進行競賽,Vocal Unit為兩名主唱合作進行演出,共同獲取小組分數;Performance Unit為所有主舞合作進行演出,再按現場個別投票獲取個人分數
第二回合「Fan朵拉的盒子」:以粉絲推薦的歌曲進行演出,各隊的人員組成不變

第六集:
Vocal Unit 各組設計隊名、隊呼,配合伴奏老師進行試唱後確定演唱歌曲。

第七、八、九集:第三次競演:
進行第三次競演的第一回合「Unit Round」
Vocal Unit為兩名主唱合作進行演出,再按現場投票結果獲取小組分數 (第一名2500分、第二名1500分、第三名500分)
Performance Unit為所有主舞合作進行演出,再按現場個別投票獲取個人分數
第三次競演的第二回合「Fan朵拉的盒子」
進行第三次競演的第二回合「Fan朵拉的盒子」
按照第二次競演的排名,由第一名決定第三次競演出場次序

第十集:最終舞台對決
按照第三次競演的排名,由連續兩個回合獲得第一名決定最終競演出場次序
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞