[BuddyNa.V] 恭喜VIVIZ獲得兩個一位及參賽QUEENDOM 2(13)

1001 回覆
39 Like 4 Dislike
拜金女
B仔無人買
有無銀仔?
冇啊 我儲b仔
醬汁HYBE, 我屌你老母
銀仔件冷衫好短 有啲柒
豬仔依度應該係唸最後一次以GFriend Yuju嘅身分做綜藝 百感交集
Nuest算好,提早幾個月通知又有解散專;GF係因為被爆料而被迫早四日預知,否則係5月22日直接話畀Buddy知GF即日解散
我同銀仔拍拖時 通常都會去啲隱密地方 唔會俾狗仔隊周到
其他5個就唔知喇
其實somu真係大仆街 連俾yerin開YouTube channel都無得
Hybe 「學精左」

返工突然見到官方個contract conclusion嘅notice

個感覺係 呆左-嬲-傷心-茫然

慘過失戀 起碼而家交叉路都係唔係幾敢聽 佢地6個522嗰日個po 唉
我諗都唔會有第二間公司會咁有良心玩鳩啲fans
見到佢地同staff 都幾打成一片 已經好滿足

當然佢地三個性格咁好 真係好抵人錫
如果唔係有武肺
我諗好多畢地飛咗去HYBE總部
somu 根本就唔識搞女團

一直以嚟真係靠佢地6個自己食自己
好在依家佢搵到個可靠既公司
Double Trouble 竟然唱 오늘부터 우리는
https://www.youtube.com/watch?v=KT5b5EG5tiw
如果6人重組開演唱會一定撲唔到現場飛
多謝肺炎發掘到online con 嘅方式
件事明顯唔係咁簡單, 正常一間大小小嘅公司, 唔同員工續約, 點都會搞好個尾, 因為驚你出到去亂咁唱, 好影響公司形象, 所以點都會好來好去. 佢地呢個CASE係極之唔正路, 尤其係呢D大型而又係上市嘅公司. 呢D情況通常都係得一個可能性, 就係辣興左老闆, 個皇帝落左聖旨. 所以D野先會做到咁絕, 連返身嘅機會都唔比佢地.
以佢哋六個嘅性格點會主動得罪人 我都係偏向覺得係成個management board覺得將資源Dum去櫻花團 同 另一個新團利益最大化 同埋 權力鬥爭 GF六個只係犧牲品

真係講有咩會激嬲 咪最大可能就係揀member部份續約 (或者甚至然後插人入黎)佢地六個拒絕了 所以惱羞成怒

唔係武肺 可能個發展未必會咁

不過而家大家又向自己期盼嘅路發展 又有翻Viviz依個sub unit 其實唔係壞事黎

Hybe somu仆街公司早走早著
我覺得依家錯有錯著,分分鐘最後仲長命過本來唔解散
即係本來就算續約都只係玩多2-3年,依家重新出道可能仲有5-6年
Viviz個配置同規模應該唔會3年貨仔啦

而且BPM都幾有雄心 咁啱market有熟手無約idol 大家各取所需 Viviz有著落 BPM又可以摸索下點樣經營女團

Viviz能夠用依個方式出返黎 係團飯最大嘅安慰

要好好珍惜
算啦。睇B仔咁講。續約未即係繼續比hype玩到謝。不如短痛一次。而家逃出生天未幾好。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞