中共獨裁得黎原來唔識管理香港,今次香港真係仆硬街

288 回覆
1906 Like 40 Dislike
一啲獨裁ge好處都感覺唔到
唔識管理係因為個政權入面既人唔識
點解唔識係因為請左一班唔識相關領域既人去做決定政策既人,最明顯例子既HA范鴻齡
點解要請一班唔識相關領域既人去做決定政策既人係因為政治因素/利益輸送行先,唔係為左個城市運作得更好而委任一個人
點解因為政治因素/利益輸送行先係因為中共本質就係做一切事都以政權穩定同執政合法性為先
歸根究底就係咁,佢唔係唔識管理香港,而係無打算管理好香港
中國咁撚大佢都一樣咁管理,香港運作得好唔好佢唔在乎
佢只要照搬中國個套落黎就一定work,因為目的係要香港唔影響佢既政權穩定同執政合法性
香港已經唔會返到轉頭
好多專才已走大家都知
仲要omicron殺傷力咁低都七國咁亂
真係笑9死
中共係唔需要識管治,佢只要確保權力穩固就可以了,佢理得你地死唔死
樓主Pin 佢分析獨到過你
一邊話要攬炒,殺到埋身又驚到閪咁
你地呢d垃圾無決心攬炒嘛,而家林鄭幫埋你啦,完全唔明有咩咁好嬲
潘鳳
同香港獨立咗之後差唔多
你睇吓非洲啲咩羅得西亞、南非就知道

喺英國手上獨立咗有自己國家真係好開心呀
不過個國家交俾只係識關心燒賣好唔好食嘅人 run 就係咁大
頂頭上司係小學雞
話知你好似elon musk 咁有料都冇撚用
佢哋乜都要面要權威行先,防疫目的為立威信,你估佢哋唔知清零幾乎不可能,就算清到代價都好大,但市民生死佢話之你
有好多有識之士既 但真係好多積累問題要解決
槍炮治港你吹咩
最緊要係管到市民繼續交稅

攬炒左一少撮人姐

中或贏
香港因為中國贏
又贏埋

點輸
政權>>>>經濟同其他野

政權無咗基本上拎唔返
從來都唔識
係香港班官唔識接軌啫
天一半地一半
你估共產黨真係每個政策教你咩
睇wide啲啦
佢根本俾人屈
有國安法唔驚
大陸佬從來唔掂

就算做生意收購都管唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞