中共獨裁得黎原來唔識管理香港,今次香港真係仆硬街

288 回覆
1906 Like 40 Dislike
政策一早唔係為香港而做 係為左迎合中央
咁你死返去討論電子雞啦 傾其他嘢做乜撚嘢姐
同反制裁法一樣
唔敢封城

因為牽涉到江派d $$$$$$$
藍屍話仲有得返工供樓
樓價又冇暴跌7成 有乜好驚
我開post都成日見佢地勁快衝入黎
入到黎又唔知講乜9
講埋哂啲唔關事嘅野
老實講香港九七回歸行資本主義
佢一路行共產批鬥
點有可能識管治香港
再者舊時啲精英同所謂精英
基本上佢哋都只係下屬
英國人先係上司 老闆 話事人 班舊時代華人一路做既學既只係秘書野咁解 真係叻個班回歸前都走哂
人地英國人係真係管理一間公司由地鋪做到上樓做到上市 真係抱令香港呢個地方向前行既心態 無論民生定商業
一回歸就要班打工既做管理層 緊係唔掂啦
仲要我相信由準備回歸到回歸後班友根本已經無諗任何帶香港向前既想法 而係一心諗住奉承中共 一來睇好中國市場 二黎真係諗住中共會開明 跟住又咁啱撞著沙士 08 年 等等俾咗機會香港依賴中國 慢慢就事情一發不可收拾
其實我覺得如果回歸當初班人係有性既 成個立法會政府架構企硬啲 所謂阿爺唔會敢做啲咩
我覺得最大原因都係上面班友要面 覺得憑咩你一個小小香港 垃圾英殖出身可以好得過我成個國咁撚多 所以有個人講得啱架 人地唔係諗點樣令自己高份 而係做啲野令你變低分
仲有 比起前朝 姓鄭既真係純粹心態有問題 佢唔係一心為香港人好就緊架啦 但佢係一心想用香港做啲野俾上面睇到想要面想攞一百分 同埋成個政府根本短視 人地英國人係香港做啲野都係長線投資個種 佢哋就埋到身就搞 下一樣埋到黎先再搞 無任何長遠啲既想法

最後 世越號單野 你想點?
d字又唔識,淨係識食海底撈、攬女、跳舞、食冰、偷拍、偷野.........既生物,保得住自已d嗜好使費、話鳩知你成個社會去番猛荒年代,最緊要滿足到自己就得!
壞事做盡,有咩反轉黎講你都吹佢唔漲!
(以上文字係指社會上某部份壞人行徑,好人請勿對號入座)
幾叻都無撚用,獨裁政權框死晒你,咩都只可以跟佢做法,何況支那根本唔係要叻人,佢要既係忠誠的狗,叫你食屎,你要即刻食,唔好問點解,所以李公公,曾公公上位上得幾撚快
無錯,係精英,但無咗個掂嘅阿頭幾精都冇用
一個地方俾唔識嘅人管
佢地覺得淨係會柒一鑊同柒一瓣
就太天真了
佢都比人屌到鬆化
依加都費事扮,講到出面: 拿唔關我事呀,係中共叫架
記得問佢動態清零點解,佢幾撚直接: 唔知呀,中共叫架 (有咩唔好入我數呀,我聽指示炸
777唔會連任到啦
但主子唔同咗

唔通係英國間諜嚟
一日最衰都係英國養埋班廢人
唔關中國事
點都好
多謝中央
唔係垃圾就唔會擦鞋啦

今次唔係得圖仲咁認真回覆
成個管理層結構係嗰啲失敗公司先會出現嘅狀況
劣幣驅逐良幣!
話到明係殖民,梗係訓練一班淨係識聽指令唔識反問問題既所謂精英啦
獨裁體制注定越搞越差
宜家下一步就係諗住抄澳門
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞