擺低你覺得好正嘅小眾劇

102 回覆
29 Like 4 Dislike
1. SKAM
一套挪威原創青春校園劇,後來紅咗有好多國家翻拍。
每個國家都有唔同style,
而挪威版本就有4個Season,
每季都係唔同主角,講述佢青春期發生嘅所有事。

呢套戲最特別嘅係佢冇特定播嘅時間同時長,
所有episode都配合角色發生嘅事,嘅ig同message。
例如主角情人節下午有dating,咁你情人節個日就可以睇到新ep啦
呢種即時性令當時追劇嘅me十分沉迷

重點!!就係呢套劇好多角色都好靚仔靚女

頭先search先發現原來法國翻拍咗 個男主好撚師氣呀

佢講嘅議題未必係好特殊,但就係好多人青春期會遇過嘅事。
2.致命的接吻 (トドメの接吻)
想講呢套係因為山崎賢人係到真係好靚仔
佢個角色係一名頂級牛郎,me都好想攞晒份糧搵佢呀
除左qq賢人,套戲仲有菅田將暉,新木優子,新田真劍佑,志尊淳等成班正正日本演員
劇情有bug嘅,但勝在靚仔靚女多,集集有kiss戲
唔知點解冇點見人提起呢套野

靚仔靚女就應該一齊

菅田將暉呢套勁qq

Midnight Mass 用極端狂熱既耶撚探討宗教意義
Six Feet Under
Channel需要s
好多宗教劇其實都幾有意思
諗起HBO一套宗教劇The New Pope
呢套睇過以前成日搞亂啲名
you

第三季已推出 故事未完結

cobra kai

第四季已推出 故事未完結
澳洲劇utopia
講一個政府機構office既日常
全部笑位都好真實
就係平時返工會遇到既荒謬野
集集我都要係咁暫停等笑完再繼續睇
但小眾到唔係好知係香港可以用咩渠道睇

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR_7XL_hfkreZEMVMlqIqHKajjH3V-GhoqAjg&usqp=CAU
You唔小眾啦
有個friend好中意睇呢套
x2 You點樣小眾
頭兩張相仲以為諸神黃昏
末日喪愛,唔知算唔算小
點解
呢套都算出名我覺得 不過幾好睇
係吖,結局估佢唔到
有冇鬼佬歷史戲/劇同好呢類野係香港應該小眾到冇得再小眾

HBO- John Adams-美國第二任總統John Adams既傳記,由美國獨立前講到佢做總統到死前既心路歷程

BBC-Charles II: The Power and the Passion,講歡樂王查理二世(第二次英國內戰之後經歷完共和國又復辟做君主制個位),好佩服BBC啲歷史劇服化道具同演技都做得咁出色

BBC-Zen另外呢套係上面個套個男主角做既查案劇,同Sherlock個類節奏明快邏輯慎密等觀眾期待破案既風格唔同,呢套比較多著墨係各個勢力利益衝突、愛恨情仇,主角處理手法都係自已查明真相之後平衡各勢力利益私了當係意大利旅遊特輯睇風土人情一流

第一條女好似emma bones,第二個咪有份演巨人
真係幾似女叫Josefine Frida Pettersen
男有做巨人呀叫Herman Tømmeraas
連登得嗰兩個po

仲有一個係我開嘅

以我所知 cobra kai 受衆比 you 多
Maid,冇乜人講但我好鐘意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞