開頭好好睇,差d變神作,後尾越黎越垃圾

699 回覆
861 Like 74 Dislike
回合制插畫咁
畫功死神係好d既
但佢永遠畫唔出我係睇緊漫畫個種感覺,好冇連貫性
一睇到topic就諗起偽戀
唔算係神作,但好有印象
萬里花婚禮果度,人生睇漫畫第一次睇到嗌「嘩我屌你老母」
不過係笑住嗌,真係on9到震

另一套係第一神拳
小學睇到出黎做野,一直都係最中意既作品
當時幕之內重係譯李幕之
鷹村贏世界冠軍果場,成世都記得
但而家真係垃圾到….唉
印象中龍珠同鬼滅開頭個評價都係麻麻

講起就燥
夾硬整輸忍蛙

卡洛斯隊伍明明就歷年來最強隊伍
忍蛙更加係小智手中最強+唯一真正心靈相通嘅拍檔
反而太陽月亮拎到冠軍
痴撚線
睇完死神睇百變小櫻好似洗左眼咁
兩套都sell靚仔, 但小櫻有創意好多
唔係學緊日文真係唔會捱到rukia篇個尾
覺得創哥係想堅持139話完所以先搞到咁爛
鐵甲城的卡巴內你
rubbish淨係識打嘴炮,講黎講去咪又嗰幾句,越睇越悶
其實 L 真係可以話嬴左 夜神月
夜神月 有本筆記已經夠OP
L 之所以輸 好大一部份來自果2隻死神
1個為左食蘋果 1個為左愛甘心被利用
睇黎巴打未睇最後一集
近排睇返又無咁差,尤其講反政府反戰嘅背後意義

如果係諗住睇一班人殺殺殺咁就睇1算
2當佢獨立反戰片就ok咁囉
一開波吹到咁大,夾硬要收尾
百鬼篇之後亂到我追咗咁多年都要棄

完咗睇結局嗰陣真係唔知睇咗乜
喺超能道館用十字切破欺騙空間果陣棄咗
不過XY對戰係真心好睇嘅
有斬到咩?
最後好歹有個結局喎

不過好認同,一出暗黑界就開始亂黎
用電鋸、炸彈煮餸
鬼滅由頭到尾個評價都唔得啦(漫畫)
屌你老母笑撚死

心諗黑色衝動咁都講得出
Mikey好似白卡佬咁
我英從來唔覺得好睇過

(利申 純動畫黨)
鬼眼
網球王子
前期都正正常常
後期都無限大技
軍雞真心經典:

頭大部分真係好正
打完管原著草走去中國學氣功
嗰陣真係睇到屌晒老母

之後打舞蹈嗰條友(暗番龍會篇)又突然正常返
點知之後作者同原作打官司諗住爛尾啦

過咗幾年(係幾年)無啦啦喺街見到又出返真係感動咗一下
慢慢追完暗番龍會篇一口氣收返晒一大堆伏線(教練死、番龍會沒落),嗰下完咗,扔走中間學氣功嗰篇簡直就神漫

但偏要開篇新章又放一堆伏線(執咗條女同隻狗,個妹又好番啲咁),之後打兩件傻閪(一睇就知用黎過場用)
點知屌佢老味,俾兩件傻閪攬炒
做第一席之前已有少少爛嘅跡像
其實一拎第一席完就好好

但一出暗黑界直頭跳樓式插水
我究竟睇撚咗啲乜
所以電影版結局最神
漫畫第二部當粉筆字咁抹左佢啦
同感
當年讀U 睇完爭d 想啪爆部notebook
L死,之後簡單話奇拿創造無罪犯世界,open ending ,完

會好好多
拳願 絕好調
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞