投影機建議

52 回覆
1 Like 3 Dislike
小弟想買部投影機係房用,投影距離2米內,只會黑暗環境使用,唔使內置android系統

4千以下有咩1080P投影機推薦,最好有自動梯形較正
Viewsonic
美森水貨m2e $4100幾吸引
Anker Nebula Solar
ViewSonic M2e $
XGIMI Elfin
依3部都 4000~5000HKD
有冇師兄幫下眼
我見極米係800ANSI, 其他2部得400ANSI
3部都寫自己係1080p
Elfin即係極米 Z6X, Anker都係大陸牌,上面揀1部一定係m2e
早排買咗m2e 算係咁 主要係插type c 比電感覺上會暗啲同埋一用較正就一定矇 最後都係要搵個對到正一正嘅位放
另外內置系統都幾廢 唔知點解Netflix 得480p CLS

不過亦都明點解連登咁多人叫人入門至少要viewsonic 隻4K
1080p好易睇到粒粒 除咗大無咩特別
內置系統無乜期望, 買得投影機都係無位放電視,1080都收貨,viewsonic 4k係燈膽好似嘈d
BenQ GV30 呢, $549
720p, specker 勁, 300 ansi
睇review 片 色水都幾好
720p唔係好接受到,1080已經極限
usd 590喎
幾時跌價
有50usd coupon減
冇10000budget都唔好買投影 直接買大電視 否則只係玩具黎
房細無位放電視,雖有接受現實買投影機,放棄追求高畫質
房細更加無理由裝投影機 放棄吧啦 要牛龜咁大部既投影機先有返咁上下質素 其他都係玩具
冇錯,同樣quality 畫質投影機貴3倍以上
新屋老婆唔俾有電視機係房
想搵部靚的投影機當電視用
會睇Netflix睇英超
肯俾錢的話,邊部推薦
巴打你講到肯比錢的話, 咁梗係JVC NZ9B 廿萬
點分支唔支援airplay? 想射ipad 落個projector 到
想問題如果便攜投影機
2000樓下有咩好選擇
係咪咩小明 萬播都可以?
EPSON EF-12 點睇?
你部 m2e內置youtube個畫面有冇delay?
我果部要用手機鏡射先順
咩delay? 聲畫唔同步?
係呀,啲畫面好似變咗0.9倍速咁,一開冇乜野,睇一分鐘畫面已經開始慢咗
如果有日光(拉窗簾) , 平既係咩價位? 大牌子有咩選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞