講吓呢五年內你覺得最好睇嘅美劇

419 回覆
13 Like 4 Dislike
Orange is the new black
Girl boss

2套都好正

無知問 girl boss 係同名書 嘅劇?
nasty gal 個 老闆自傳

係呀

咦 正喎喂
少睇美劇 美劇都係睇Netflix
orange is the new black
daredevil
香港好似無乜人睇Netflix成日話收費 不了
Flash你地喺邊度睇?

收費有咩所謂,都唔係貴 又可以 同朋友 share
最唔 gur 係 個 VPN 問題
大家都係俾一樣嘅錢,但唔同地區 睇嘅戲同劇都有限

就係香港睇唔到 GOT,Walking dead ... etc
呢啲熱門劇 ,真係不了

GOT好似美國都冇得睇

都係 on9 ga la
但之前追開 Terrace house 佢出新一季 aloha 都搵唔到嚟睇
呢套真係 Netflix 先睇到 好似係
Shameless

終於有人提 真係好睇 可以話笑中帶淚 frank真係做到好仆街 好想衝入螢幕打柒佢

屌依套好多負能量
睇左三季 成家浮浮沉沉 睇完重灰左

呢套劇就係講美國窮撚既生活 唔止係講黑人 主角一家仲要係白人(除左一個唔係)
我地呢D香港人唔係住係美國 好難想像美國有窮人 甚至連本地美國人都未必知道美國窮撚生活係點 以為美國通街都係tony stark
的確如果純講窮撚生活係會好灰好暗 所以佢會用喜劇形式包裝 結果出來效果幾好 我覺得幾好睇 可以話笑中帶淚
都係睇個人喜好 套劇主要都係探討窮撚生活各種社會議題
daredevil

無人理

Google 就咁打 (劇名) + 線上 都大把
vmus 囉, 都幾齊同新
但片源 load 好耐 好慢, 成日 lag

如果喺電視台嗰啲睇呢
收費都無乜所謂
Game of thrones 根本GOT已完勝
Vampire dairies 雖然啲人話女主唔喺到有咩好睇 但我係為咗Damon而繼續睇

Vampire Dairies +1!! Team Damon+1!! 但到S4開始就棄左Elena實在太煩/_\ 之後就去左睇The Originals 勁好睇!

btw Quantico S1 都好正

Damon 冇佢唔會繼續睇
都係 GOT

大製作真係好難輸 , 加埋個故事又係正
Vampire dairies 雖然啲人話女主唔喺到有咩好睇 但我係為咗Damon而繼續睇

Vampire Dairies +1!! Team Damon+1!! 但到S4開始就棄左Elena實在太煩/_\ 之後就去左睇The Originals 勁好睇!

Damon 冇佢唔會繼續睇

睇到後面都真係爲左睇Damon
The OA
The Ger Ger thing!正!

scream queen 最新個季 入面件黑人女警
成日提 Quantico
Homeland S1-3 好刺激
Prison Break
Walking Dead 覺得佢拍攝手法幾好
個timeline有時跳返之前同時又好清淅唔會亂
GOT 連登神劇唔駛多講
Westworld 劇情永遠估唔到

我覺得s4最刺激
個人認為fringe幾好睇,但舊左d
sense8
可惜...
America god如何?
daredevil

無人理

香港netflix 岩岩出左
登櫈 燉櫈登櫈 櫈燈等

燈櫈 櫈櫈燈櫈 櫈櫈櫈

笑死我
Black Mirror

比Netflix買左啦
Black Mirror

Netflix出左套black mirror

英國劇嚟

屌你唔係書面語達人嚟既咩
13 season why
13 reasons why

自膠
[quote]Black Mirror

英國劇嚟

變左Netflix 出後 質素好似冇之前咁好
神盾局特工 已經睇曬4季
留名
sense8
可惜...

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞