ASUS TUF AX3000 Wifi測速慢左勁多

49 回覆
1 Like 15 Dislike
Btw 樓主解鎖左4x4未
試過,去到9xx Mb/s
咩黎
留意返機型 tuf ax3000 同rt ax3000唔一樣
我想講呢(點解連做鱔稿果啲youtuber都唔知)其實ASUS個手機app內建咗個internet speed test...你用個browser再開個網頁嚟test網測點都會有影響(9up當秘笈)
最方便其實就係用返佢內建果個speed test

between我都有試過樓豬講個情況 我成部機因為一啲低能問題(我嘅問題)reset過兩次 兩次之後基本上係穩定一定可以去到8XXMb下載
d個?
但而家樓主係wifi出事
係呀 我用ASUS手機app都係用wifi
有時test唔知點解會慢啲係真
但多數係7XXMb以上嘅上下載
iphone XR 得Wifi 5, 行400幾500差唔多啦
支境rom
咁你搵au 個official rom 好似都unlock 左
咁就正
原來樓主個部係TUF AX3000, RT AX3000都officially unlocked
https://www.fox-saying.com/blog/post/47865839-rt-ax3000-rt-ax58u-5ghz-4t4r

開4t4r 唔開等於廢左武功!
支境rom
咁你搵au 個official rom 好似都unlock 左
原來樓主個部係TUF AX3000, 而為RT AX3000都officially unlocked
想問下咩係au?
依加得幾十Mb/s添
咁真係有問題
Australia

咁奇怪 我個個正常
講緊TUF AX3000定AX3000? 去ASUS AU唔見有, 係邊一個VERSION?
wanna know x2
係連登攞大陸ROM 出黎實比人話有後門、木馬、監控
用緊同形號
有時上上下網會着紅燈斷線

通常有咩可以試下係有咩問題
用落OK咪唔理佢
數字嚟啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞