葵涌邨女店員突被解僱 麵包店致歉派1000飯盒贈街坊

299 回覆
13 Like 1141 Dislike
原來代通知金同長期服務金都無出,而家肯出好似好仁慈咁
如果係你會點做?
可能本身已經睇佢唔順眼想搵個藉口炒佢。只不過今次個藉口太on9
輕鬆Spin走自己過失
唔好高估大部分香港人智商
其實最好的方法係請返佢,當冇講過炒佢,呢啲蚊型小店都唔會official 出解僱信架啦,呢期啲放假錢照出返糧就完滿解決。
請返佢就飯錢都唔洗賠啦。
1日賺2球喎 1年咪7億幾 仲勁過啲上市公司
正解,好多人只要自身有既得利益就可以無視發生喺他人身上嘅不公義
炒個人都唔得咩
基本嘢,分分鍾mpf 度攞都要爭取
Sad but true
on9,你係有心,一開始就賠返代通知金比人啦。
擺明想借矌工慳返筆。

好心抵制啦。
即係等於你偷尻左人地應得的野,想say個sorry補返錢就冇事?

依家政府擺明係唔會做野。亦唔會保障巿民隔離其間的工作保障
講真。
除左一見到圍封快撚d走佬之外。
我覺得呢排傷風感冒都自己食成藥算,symptoms 太勁先睇醫生。一陣其實唔撚係武肺,比人掟左入去隔離,冇事都變有事。
而且其實武肺香港根本就冇treatment。只係搞你d symptoms。

屌,同埋邊撚個無理炒魷真係儘量抵制。冇架喎,政府唔做野,都係唯有自救,可以點?
跟足勞工法賠錢其實無咩特別野好討論
明知條女都咁蠱惑做鳩你
仲將佢捉返入自己舖頭?等佢返嚟影相攞嘢威脅你?
明哥變咗贖罪券銷售處
所以咪變相鼓勵人做仆街老細
你炒人賠足一個月,唔算仆街
跟足就係囉
本身似想屈佢工作有過失代通知金都唔7 比即炒
揚左補返算撚數
用派1000個飯盒去求人原諒,真係賤物鬥窮人
員工告你先賠喎,唔告就冇咗件事
個個仆街老細都係咁,唔係有強力部門都唔想俾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞