葵涌邨女店員突被解僱 麵包店致歉派1000飯盒贈街坊

299 回覆
13 Like 1141 Dislike
痴線去ssp,不如請我地食車仔面丫屌佢
買救贖卷
沾明哥光都唔使咁啦,屌佢不如去車公廟上頭注香丫笨
多多...
唔返工算唔算曠工?咁返唔到工係咪要用假期去代替?
老實講僱主同員工雙方傾唔掂數應該點解決?
政府叫人體諒,但間公司點決定佢又唔會負責
全部都係本身要有嘅嘢
老闆你瀨曬嘢啦
呢啲炒人最低消費黎嫁啦
更何況長期服務金可以對沖,佢都係賠多一個月糧俾佢啫
你知唔知咩叫做無薪假?無薪假慳到嘅錢係咪可以用嚟請temp? 無薪假之前係咪可以考慮有薪年假?念在咁多年嘅勞資關係,係咪可以更多好方法去處理?

另外,你咪試下全部請兼職請臨時工囉,請人供強編更培訓都消耗大量時間。長租約你唔接受,自然有另外一間店肯簽,業主一不續約你啲裝修就要拆,焗爐就要搬運

再講,你係業主都會想租戶簽長約啦。你係僱員都會想有份穩定收入嘅工啦,你係東主眼見公司形象急劇受損都想補鑊止血啦

你就偏偏乜都反市場期望而行,然後喺度懶醒話人on9 又話咩政治咩營商環境,係咪BAFS讀PEST讀上腦
條女真係識玩公關,贏咗啖氣又贏咗錢,之前又話同啲同事啲關係好好喊苦喊忽,而家又話人哋反轉豬肚合鳩佢
呢個女人勁
由勞工署署長去settle呢單嘢,好難唔跪低lor
多多生意真心唔差
未「回歸」已經屌緊
勁多人買
咁冇飲喜茶08都屌鳩中国食物中毒係咪可以屌你老母閪?
唔知點解呢間野 又唔大間,但都6 7 個職做
因為明哥啲垃圾飯平囉,1000個唔貴
政府講到明封緊邨唔好攪住,個老細都咁白痴唔等多幾日先炒人,睇黎怕過左年要分bonus 比個員工,點知記柒到攪埋自己
當1個包賺10蚊 朝早5點半開工 做到夜晚8點
14個半鐘 1日要賣20萬個包
1個鐘要keep住賣差唔多萬4個包
自己諗下有冇可能
佢仲有曲奇 蛋糕 葡撻
一買買好多
點會一日20萬營業額
吹水吹咁大
美心A1係母親節 都係某啲分店先做到
間嘢咁無良 原本想錢都唔賠???
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞