iOS 15.4 加入口罩 Face ID 功能 免 Apple Watch 也可戴口罩解鎖

465 回覆
141 Like 29 Dislike
Developer Beta release
Public Beta 等多陣
呢個 Public Beta 嚟㗎...
呢個 Public Beta 嚟㗎...
google 出呢個比佢呃咗
咁我哋應該係邊到搞
鬼佬用咗兩年終於體會到戴口罩用唔到 faceid 係幾咁 on9
developed beta先更新到public beta 要等幾日先出 印象中
得咗 唔該晒巴打
裝左了thankss
點會退步用返Touch ID 啲人想要Touch ID都係因為口罩解唔到鎖咋嘛 依家仲洗撚指紋咩
唔可以共存
就算共存都一定唔會係實體鍵 Touch ID
其實係,用apple watch解鎖,連必須注視iPhone嘅要求都冇,至於戴口罩嘅人都unlock到我部機,上年新出嗰陣以為係beta版漏洞,點之依個function真係咁
屏下指紋An機都玩咗幾年啦
同FaceID完全冇衝突
你都識講 An 機, 過到 Apple 嗰關先講, Apple 嘅 standard 唔係用到就叫得, 有幾 secure? 成功率有幾高? 等等...
要iPhone12以上先得?
你個apple watch 要入passcode unlock 咗先得
如果你除低隻watch,佢會知,第二個人拎黎帶都要unlock apple watch 先用到
同埋用watch unlock 電話,watch 會有提示會震
咁都比人unlock 到又唔知,自己都應該好大意
開鎖好快 終於唔洗一日打幾十次密碼
有冇咩bug
我都係岩岩上暫時未見
咁仲有冇咩新功能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞