新版「安心出行」:未有上載打針紀錄 會出現紅色的標示!!!

461 回覆
47 Like 365 Dislike
應該唔上載,政府已有你針卡,洗撚你上,要你行踨,安心敢上一早上咗。
係,可以離線
諗深層
強制全民打針=唔洗check針卡
安心鬼機仲行到落去,做唔到大數據

而家針卡鬼唔鬼機都一定知你行蹤
下一步信用評級真係話咁易
如果你針卡入咗安心,顏色出到,餐廳根本唔會用機scan你。
如果你揸針紙,佢就會用app scan你,但都係離線,冇上server
個APP係下載新資料庫嗰嘢先要連線
本身運作唔使 唔同WhatsApp
WhatsApp嘅前提係有連到線
因此安心版本過舊都最多只係俾資料庫server拒絕連接或連唔到server
即係好似字典APP咁 你唔更新只係查唔到新出現嘅字
你本身有嘅嘢已經喺本機 唔會影響你查現有嘅字

至少呢一刻安心冇要求一定連咗線先啟動到
一定要連線先運作到本身都唔合理
現實環境中有好多因素影響連線
例如喺地庫,爆plan或者本身冇上網plan,同一時間喺同地點太多人上網(金鐘站日日發生)

雖然個APP本身已經唔合理
用緊舊版安心出行,無scan針紙功能,係咪入唔到去堂食
Scan針卡個app係離線,之前有IT巴講過,純用政府公匙驗就得,冇嘢上server,梗唔會留底。
+1
死柒婆本身都噏過想由針咭data直接collect資料加個timestamp落去記錄邊個去過邊度
撚樣
曬鳩氣啦
你個q r code入面有曬你個人資料
而家係名副其實嘅電子腳鐐
以前係尊重佢
依家變做一個垃圾死廢老白卡
次次見佢都冇好野 同柒婆一樣
白機安心出行,主機Apple Wallet 針卡得唔得?
我唔知有線慂咩講餐廳scan針卡個app會有紀錄,據我所知冇。
但如果你針卡入咗安心,餐廳唔會scan你,你show安心顏色佢睇就得,佢一定冇紀錄。
退一萬步,佢scan針卡會紀錄,情況就如之前寫紙仔留名電話,你唔用安心,代價就係留名,不過之前比你鳩填,宜家唔比
係,我試過同一針卡入到兩部手機安心
你唔開wifi 係上傳唔到去data centre,好似係你唔知不過之後係點就第二回事
可能要比安心個qr code餐廳do返轉頭
碌到黎#177先有人講重點

成班碌撚係度耍小聰明
又唔上網又唔更新app又盛
2022年喇
留返同個官講啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞