新版「安心出行」:未有上載打針紀錄 會出現紅色的標示!!!

461 回覆
47 Like 365 Dislike
咁使乜咁麻煩,你帶打針pdf出街咪一樣證明到
可以離線用
咁咪去第間
係啲職員守法,我有買飛都要scan 完先入得咁撚荒謬喎,你咪自己徙錢去試下唔scan 囉!
有撚人會用咩 澳門有埋健康碼 都唔會用
如果學你咁講 即係最大問題係餐廳個個app?
無業女涉用假安心出行紀錄遭控用假文書 控方今申撤控獲批
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220125/mobile/bkn-20220125121641959-0125_00822_001.html
都係個句食第間啦
全港520萬人接種第一針,剛剛好扣除200萬+1,打針人數應該見頂

其餘既% 就係黃絲,黃絲都好多5-11歲同80歲以上
普通市民有機會去路政處?

定你講緊運輸署呀?
政府大樓要打喇
正常應該係咁設計,唔用要餐廳員工scan人針卡,梗係等客人預先scan好import入安心,咁掃安心直接出顏色
我覺得一定可以,不過安排可能係安心有針卡嘅直接入,揸針卡要人scan嘅排隊等有員工得閒掃你先入得,餐廳始終人手唔一定夠
佢哋畀狗搞得多係會嚴啲㗎喇
我冇理解錯
安心+針卡 離線用應該冇問題?
問題係餐廳個app會知你紀錄去追查?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞