六架美國F-15E戰機到達北約盟國愛沙尼亞 應付烏克蘭同俄羅斯兩國衝突

48 回覆
21 Like 7 Dislike
F 18係艦載海軍用嘅機種黎喎 點會用係呢個陸上case呀
Sor9 F35 先岩
打打下有人唱歌?
敗燈有閪膽咩
得果幾架F-15,真係要打嘅葉問上身都唔掂啦!
佢角色只係輔助做下對地轟炸

歐洲大把地方有USAF/其他NATO forces......

Finnish, Estonian VS Soviet
Finnish, Estonian VS NAZI Germany+Soviet

芬蘭唔入nato都算醒目
因為真係知自己唔可以同熊交惡
苟且偷生都算係一種生存嘅方式

愛沙尼亞決心入埋北約,都係當初蘇聯吞併造成(成個蘇聯都係俾俄佬渣fit,愛沙尼亞、拉脫維亞、立陶宛、亞美尼亞、亞塞拜然同格魯吉亞都係蘇聯俄語殖民之下嘅受害者)

如果愛沙尼亞、拉脫維亞同立陶宛喺1944s冇俾蘇聯吞併至1990至91年(愛沙尼亞、拉脫維亞、立陶宛成功喺蘇聯冧檔之前嘅9月份復國,蘇聯焗住承認愛沙尼亞、拉脫維亞同立陶宛復國),愛沙尼亞、拉脫維亞、立陶宛一定會係半個福利國家(唔係左膠化)同變nordic

愛沙尼亞、拉脫維亞、立陶宛未必會入埋北約(美國軍事同盟陣營)
屌⋯⋯幾十年機款,仲可以屌打全世界嘅戰機
2014年烏克蘭EuroMaidan之後,波羅的海三國同波蘭(四國係北約同歐盟雙會員國)先至有正式嘅輪流北約同美軍駐軍,2014年之前波蘭同波羅的海三國係空有北約會員國之名係冇駐軍而只可以同北約演習,北約演習完之後北約同美軍就要離開唔可以駐守(因為當年美國、北約同俄佬仲係關係唔錯)
然後偽總統敗登即刻話:我渡下假先

講型永遠投su-27一票
su-57第2
F22第3
Su30>>Su27
有鴨翼嘅我揀su-57
進氣口低調d正d
sor記錯 su-57係無鴨翼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞