〔逃脫6〕請選擇目的地:

1001 回覆
254 Like 5 Dislike
照目前已有線索推測,身後人影大機會已經死亡(得個影、冇攻擊、唔比反應)

如果係死人,咁就要睇下值唔值得犧牲一格電去搜屍,我個人會傾向…… 離開

始終覺得一個廁所未至於會有兩個好重要嘅線索擺埋一齊
大局已定,除非有雷動計劃
兩個選擇都無乜所謂
各有各好同壞
下一刻再見步行步

燈死了
哥倫布派嘅各位,唔係應該以探索地圖為鋼領咩?
勿忘初心
唔知保守派冒險派各自鐵票有幾多
係喎!!
邊個巴絲咁醒!?

清0 = 少女
實驗室祭壇 = 祈禱

《少女的祈禱》= 開壇秘笈
Silent Hill PT

小島秀夫恐怖名作《P.T.》新發現 原來女鬼一直在你身後...?
https://www.google.com.hk/amp/s/game.udn.com/game/amp/story/122089/4037752
文都未有就推左2百幾個cm
呢樣野我同郭倫講左三四個po啦喎
分分鐘張圖夾喺入面

不過呢一刻都係開燈先
有機會先返去睇書
仲有十幾分鐘就有文睇了
Same
可能之前未覺醒能力睇唔到?
箭在弦上
大家齊心一齊努力射
本身仲以為玩膠
呢個推論唔係入圖書館睇有咩書睇嗰陣時已經有人講過喇咩?只不過當時聽落去太膠冇乜人理啫
想問文雀開左技能
係咪姐係識得解鎖上到天台
擇用火柴果刻其實就係諗住照下個柒頭
無諗過長留廁所
宜家柒頭又睇完 又解鎖左能力
好應該要走

如果當初係想長留既話就揀左開燈
揀開燈=放棄圖書館

宜家有突發哂你一格電
難保你落到圖書館無突發再哂你電
睇唔到
開燈搜屍嘅價值在於佢身上有啲咩,而喺我哋嘅認知中有兩樣野係寶物:

1. 設計圖?普通學生身上唔會有,反抗軍就應該只得幾個人,咁我估可能性唔大,除非佢係已死嘅金毛
2. 銀器?身上有就可以對住啲狼打橫行,冇必要自殺掛,至於無臉(校方)就似乎唔會主動殺人

基於呢兩樣都唔似,所以我覺得不如走啦,否則就係開一格電去換作用唔太大嘅資訊或道具,唔太划算
我咁睇的

主角=小偷
解鎖能力=(未知),但必然呢樣嘢唔照鏡「覺醒」前係做唔到嘅

唔相信主角廢到連一本書都拎唔走

反而我好興趣睇一樣嘢:
離開洗手間後 揀去向時 有冇得揀「G. 上一層(解鎖天台)
補充:係開一格電+用兩回合(要熄燈)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞