〔逃脫6〕請選擇目的地:

1001 回覆
254 Like 5 Dislike
同埋係咪要鏡先見到金毛?
梗係 之前圖書館開燈都冇用
我個時都投左火柴 因為想慳
突然間諗其實金毛可能係被敵方困咗喺鏡入面??根據倫仔所講金毛應該係做過啲反抗行為,咁有機會金毛係被懲罰喎
Silent hill與鏡無關
係小朋友被邪教燒到重傷後怨念吞噬小鎮創造出異世界
SH2就係主角犯罪後被送去懺悔

同埋我覺得呢個故應該冇咩參照SH

利申 SH玩家
如果睇書開燈見到金毛,咁當初圖書館就會見到,但一路只有摸狐獴同睇書嘅選擇。而家5/F廁所係見到背後有人影,開完燈發現係金毛,金毛仲同主角講嘢,即係話「鏡+(燈)光=金毛」,熄燈應該就冇機

同埋圖書館句Lights up and you will be fine肯定有人寫嘅,最可能係金毛或清零(或失憶前嘅主角!?)。如果係金毛、咁同佢對話得到嘅資訊可能遠比落樓用燈慢慢讀書解謎有用。假如真係要落返圖書館睇書,A同D呢兩條問題相對上冇咁重要,或者可以剔走唔問嚟慳返兩格。
同埋嗰句鏡像左既light up and you will be fine都夠晒理據proof到要有燈同鏡

唔屌齊上齊落
睇書冇鏡呀
理大
請加入哥倫布派闖後台 上樓座 開燈目前都係有賺嘅決定

同金毛講多兩句冇死
BTW如果有鏡中世界嘅設定,咁銀器嘅重要性又再大幅提高,因為唔只可以對付狼人,仲可以用黎照鏡/反射
闖後台死埋算唔算哥倫布派
同意應該唔係敵人手段

校方佔絕對優勢
要殺佢容乜易 點會困喺鏡入面咁kick
大家一心諗住照下自己個柒頭
點知屎窟撞棍金毛出現
作為哥倫布派後台好似over 真係似自殺
入後台係我帶風向
但嗰次拎到嘅資訊都巨多 俾我揀多次仍然會入
唔緊要都過左啦
Btw密碼本書應該冇少女的祈禱有用
因為宜家都未齊密碼線索同埋可以靠讀者推理
突然之間諗到
會唔會鏡後世界先係我哋嘅目的地
個大門根本就係塊鏡
因為學校大門一定有人mon住根本打開唔到
咁就問埋先
反正都開左燈同主要人物出現左
果句終於 我以為係主角講
終於搵到金毛咁解
「終於。」

睇嚟金毛真係等咗主角好耐,終於相見了

極力支持同金毛展開激情對話。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞