〔逃脫4〕請選擇目的地:

1001 回覆
258 Like 10 Dislike
4b係尾房應該係交叉所在,入4a
最少攞埋個floor plan information 先上5樓啦
利申 全力支持5樓

但如果大家想入課室都冇壞嘅

冷靜思考 吞左精係唔扣血架 只係易傷DEBUFF
我地如果都係比人灌精就去地下搜索!
我嗰間冇鎖任上
依家冇「怪怪的感覺」
咁即係安全?
4A避尾房攞floor plan派系
咁我都支持5樓,4樓撞到野又落返去咁就白行
點解係讀者加甜
上個Post有估過,可能無面Prefect由尾房掃上去頭房,基於2/F 3/F逃生路線都係尾房打叉(另外多咗3/F廁所),故此推測4/F(有可能4B)會係Prefect班房。但目前有機會所有Prefect已經落咗禮堂(因為第一次入禮堂好似無面怪齊晒,而且頭先行過3D冇事),4B可能冇任何危險。

如果真係擔心嘅,先探索5/F或者天台,等多幾回合確信無面怪走晒先返落去。我覺得至少可以等到10點鐘先返落去可能有Prefect嘅房,但係而家又睇唔到幾點。
其實我哋連學校總共有幾多層都未知
亦都唔知G/F係咪就係最底層
4B非尾房 可以入
再上層唔知係咩嚟 會唔會有機會係吞嘢學生嘅聚集地
睇埋5樓咪知
如果5樓冇野,開完電視
出去1round 上去1round
隻狼到先到3樓,除非隻狼上面落嚟
但可能性極低
因為上面落嚟用唔到2cd, 得下面上去先有,除非有6樓同天台
如果上到天台嘅話 , 可能有機會觸發「不可自殺」規則

即係我哋會跳樓

9UP mode enabled
1300會有報時
支持上天台
有伏位
應該係 印象中得上一層揀 冇落一層
睇返遊戲最開頭 , 冇下一層 .

當然唔排除要用其他方式落去(即係可能要由後樓梯落去)
今次4/F個房間排列次序同上一次掉轉咗
之前計過10個行動就4個鐘
即係每個行動就0.4個鐘=24分鐘
今朝到而家都8個行動即係差唔多12點左右

不過都係約數,今朝頭5個回合都係對話
正正常常果幾句野又唔會講成2粒幾鐘嘅
文山你同女學生扑左先自殺?
OK 唔好入尾房就得
俾人推咗落街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞