召喚所有無糖撚圍爐

84 回覆
43 Like 52 Dislike
好鐘意飲無糖茶一飲太甜就唔舒服
無呀 純粹講緊日常飲野有無糖,唔敢講個人健康左,不過品味的確好左,欣賞到更多原味同層次,但我唔係反糖,煮野食調味同整甜品糖都好重要
點解唔食醬汁?我又唔係死肥仔/去健身比賽,我更加唔係反糖
只不過十幾年前某一刻覺醒左健康意識,自始都會留意營養標籤糖份,我自己都有累積好多健身/身體營養既知識,不過我唔係想講呢啲。

更多既係自從無糖/低糖之後,返唔到轉頭,所有野飲都好似得到解放咁,露返原本既樣貌出黎
Btw飲奶茶係顛,我認同,我自己都好少飲,飲開檸茶,奶茶個重點唔係糖,當然無糖先飲到茶香奶滑,但個健康重點係個奶,因為佢唔係鮮奶
師兄飲開邊隻?基本上超市有賣既無糖茶我都飲過晒,茶加糖真心on9
最中意飲水
出街飲野走甜
同女食甜品就無計
無話飲開邊隻 淳茶舍個幾隻都好飲
津路唔洗講 日版伊藤園綠茶
仲有台灣野嘅茶尋味
你係怕肥定點先要咁苦行僧?
戒左甜差唔多一年
發現其實係本身唔太鍾意食甜
其他想戒想做既野全部做唔到,得呢樣成功
點解唔面對事實嘅真相,為咗自我感覺良好而選擇圍爐去逃避呢
飲茶都飲BLACK TEA
我身材好正常,我覺得有糖先難飲(額外加糖,奶/椰青呢啲唔計),最初我係為左自以為健康,後來發現原來無糖既世界係天堂
,講圍爐係想大家吹下水,唔係想說服人或者罵戰
因我唔係反糖,可以話我係從口味出發,無糖>糖>代糖,代糖真心垃圾,糖味係無可取代
,師兄仲有戒咩
烏龍茶我覺得道地粉粉地個隻烏龍茶好飲,佢溝個成份幾fresh

道地勿屌
ching 圖呢
推介百事黑罐zero 好飲好多
有得揀會揀低糖無糖

純粹健康啲
咩圖

道地 - 纖解茶

1996年,道地從台灣引進香港,堅持所有飲品必須為無添加防腐劑及人造色素,以認真的態度嚴選上乘材料製出優質的即飲茶,將最真實自然的味道奉上。提供最方便的且最廣為人知的香港道地口味,提供給許多愛茶的志同道合也能隨時享用天然健康的茶品。

道地纖解茶採用嚴選自斯里蘭卡紅茶,口感溫潤舒爽,帶著自然甘醇的韻味,無添加防腐劑及任何人工色素,是搭配美食的最佳茶飲選擇。成份中添加膳食纖維和大麥若葉,膳食纖維能有效幫助抑制食物中的脂肪及糖分攝取,大麥若葉幫助排走體內廢物,促進新陳代謝,分解體內自由基,延緩衰老。於用餐時或進食前後飲用,有助維持腸道健康,保持健康體態。
有幾會試下,coke zero好難飲
但我已無飲汽水好耐
啲甜味真好多,但係個缺點就係好貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞