召喚所有無糖撚圍爐

84 回覆
43 Like 52 Dislike
?
全部甜撚?
想知有咩甜品係無糖
戒緊糖但係有時真係起癮想食下甜野
自己整,根本唔洗落糖都好好,靠材料本身既甜味,例如牛奶,仲可以食到件食物原始既風味,就好似飲奶茶唔加糖咁。
但首先你要已經比較習慣低糖環境,因你甜味會令人口味變重不斷追求更甜既野,所以一食低甜既野就會覺得難入口
蜂蜜綠茶
豆漿+代糖
代糖味好難食,尤其aspartame,新款0卡個啲無特別試,有時買到支無糖野飲勁甜就知中伏。講真,飲代糖不如飲真糖
乜撚野北海道3.6,咪一直講緊牛奶本身有糖,靠佢既甜味都好夠,唔洗額外俾糖,即係飲latte本身就無糖,牛奶其實好鮮甜,但糖含量好低。如果想戒埋呢少少糖同奶脂咪轉oak milk
你覺得我講「鮮奶本身甜味」既甜味唔係糖?
低糖生活姐,唔洗真係完全戒晒咁harsh,糖都唔係啲咩恐怖野,食生果食麵都有糖啦
屋企d 年糕點算
弱智仔同啲素撚一樣以為自己啲品味零舍高尚
淀粉有冇少食?
唔關事,我做開gym同埋本身身型正常唔肥唔瘦
但我一樣行一日三-四餐,通常頭兩餐先有粉麵飯
凍檸茶走甜好講手勢,茶底要靚檸要新鮮,調好味要掉走啲檸,唔係會好撚酸,飲得慢要兼顧埋融冰速度。
講左圍爐,我又真係支持素食者,但我係葷食
身邊一樣有人小學開始日日至少啪一支可樂,無乜野互相尊重生活
Erythritol
飲開Coke zero新果隻都好飲
真心難飲,不過我無飲過新版個啲
如果係我我會飲細支原味或者罐裝飲幾啖就掉左佢
代糖對身體無害
淀粉都會轉成糖 以為你講呢啲
以為你係真戒糖撚,嘢食醬汁全走糖,點知仲會飲奶茶咁癲
對我黎講難飲仲衰過無害,糖都好善良,寧願飲真糖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞