MH已經由令遊戲革新變到做炒返人轉頭

95 回覆
54 Like 21 Dislike
一味斬斬斬,執野,再斬 x 10000
Psp出果時幾個friend 一齊打係幾正,果個年代算新奇

但今時今日...十幾年後,毫無突破

雖然你講得幾有道理,但係你覺得應該可以點改?而家出下狩技斬多兩hit華麗啲都俾人話浮誇又話爆seed呀

唔改就無新意,墨守成規;改就華而不實,浮誇

下次改到揸飛機大砲去屠龍好無?

公就我贏字就你輸
一味斬斬斬,執野,再斬 x 10000
Psp出果時幾個friend 一齊打係幾正,果個年代算新奇

但今時今日...十幾年後,毫無突破

雖然你講得幾有道理,但係你覺得應該可以點改?而家出下狩技斬多兩hit華麗啲都俾人話浮誇又話爆seed呀

唔改就無新意,墨守成規;改就華而不實,浮誇

下次改到揸飛機大砲去屠龍好無?

公就我贏字就你輸

無新意,出到FIFA 咁,改少少又出,咪唔再買囉,就係咁簡單,Die hard fans 可以繼續買,選擇權係自己度

講真,要變可以好多野變,你會唔會話老任d 孖寶兄弟,薩爾達墨守成規?真係想大改,用另一個名出又得

日本d廠近年因市場萎縮,一間一間合併,新意欠奉,真係唏噓
咪同其他續集遊戲一樣,上左津頸位難變革
MH 無故事都講得出
https://tieba.baidu.com/p/2568731958?pn=0&

因為唔識日文囉,唔俾咩,睇唔到就當無架啦

其實如果肯用少少時間就可以搵到翻譯,當然本身都要有興趣先得既
炒定抄啊
MH 無故事都講得出
https://tieba.baidu.com/p/2568731958?pn=0&

其實如果肯用少少時間就可以搵到翻譯,當然本身都要有興趣先得既

MH個世界的確係有好多設定係有故事(但唔多
但係你呢篇野好多都係老作出黎
乜撚野古生種, 雷狼龍係生物兵器屌你
各位望下MH畫面o既左上角
再望下Dark Souls畫面o既左上角

我成日覺得因為當年MH3出喺Wii,
而造就左Demon's Souls,
同埋後來o既Dark Souls系列

點諗到第1身視點Kings field改到變左第3身,同左上角氣力計設定?
喺MH係有一定啟發
MH 無故事都講得出

mh個故事通常係對話展現出黎,特別係接任果時
你可以話佢鳩作塞字數,但個人幾鍾意
集集都有玩, 應該集集主線都有故事, 就係每層嘅緊急任(好似係) 前面集數唔記得, 不過mhxx由套片龍識船個fd俾天彗龍撞爆開始, 成條主線都係圍繞住點強化自己架船, 同搵線索追隻天彗龍, 話冇故事一係唔識字, 一係冇打村長剩係打集會所, 一係根本冇玩過隻game
MH 無故事都講得出

但佢呢篇野勁在d真野夾雜住d老作野, 好多人睇左d假野信以為真
MH 無故事都講得出

但佢呢篇野勁在d真野夾雜住d老作野, 好多人睇左d假野信以為真

集集都有玩, 應該集集主線都有故事, 就係每層嘅緊急任(好似係) 前面集數唔記得, 不過mhxx由套片龍識船個fd俾天彗龍撞爆開始, 成條主線都係圍繞住點強化自己架船, 同搵線索追隻天彗龍, 話冇故事一係唔識字, 一係冇打村長剩係打集會所, 一係根本冇玩過隻game

MH唔需要故事都引到人繼續玩落去 完全無需放注意力落對白到
結果咪先入為主覺得無故事

4G筆頭唔夠鋼龍打果PART笑片黎

豬隊友

仲有唔記得邊集兩隻奇面族故事

豬隊友

仲有唔記得邊集兩隻奇面族故事

3G (好似係)
要故事其實接每個任後面都有寫個背景
不過佢定義位狩獵action而唔係rpg 故事係好次要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞