空氣清新機 邊款好?

280 回覆
0 Like 9 Dislike
用屎米班撚屌剩係識講性價比

剪兩舊棉花塞鼻性價比仲高,洗鬼買屎米啲電子垃圾
用屌米既建議你唔用好過用
原本病毒係沉積係地面空氣高度,屌米佢過濾唔到病毒之餘,仲將你個地方原本既細菌/病毒噴到四圍都係。
燒毀會都信
大巴大巴車落D dyson 撚到
屋企用panasonic nanoe, 鼻敏感個陣開住, 感覺好好多
有無邊部去甲醛而又性價比高,同細部?
睇中ikea $999
但唔知去唔去甲醛
一律首推小米
在除甲醛方面,小米有3分;Dyson的兩款只有2.5分。而小米的能源效率亦更勝Dyson,獲評4分,Dyson兩款產品為別為3分及2.5分
用tb一樣
你用黎做乜先,如果想殺武肺,一定最好有uv
但防爆性dyson可能好d
消委會推 Philips
用緊3M
性價比高
早幾年買嗰陣做左一陣資料搜集
首先你要睇你係想買過濾式嗰種定係細細部噴離子嗰種
如果係過濾式的話就要睇你地方大細去揀
通常座地嗰d適用範圍起碼都一二百尺起,屋企用應該都夠,如果屋企堅臭就要睇換埋揀氣率高嘅
濾網一定要HEPA,切忌買百老匯成日推介嗰隻韓國機,真心唔得
之後就睇外型,唔係靚唔靚而係圓筒形四方吸風定係後吸上放之類
牌子的話平平地我推sharp
貴d會揀panasonic
philips冇研究,當年買嗰陣佢地未有太多選擇
最近三菱有隻跳樓價由4千幾跳到800,我估係因為filter停左產
800挨到幾年都幾抵玩
Philips 5660用家
部機應該係airgle之外最好選擇,雙HEPA濾網,換氣度高,一般400-500呎家庭夠用,大小同價錢就見仁見智。

不過有個大問題就係philips個apps好廢,成日連唔到部機
想問其實 負離子有冇用
想問吓你地個濾網出黎既風會唔會有味
用緊lg 出風係有陣味 試過唔用濾網就無事
亦試過換新濾網 2個都用咗唔夠2個月就出味
有冇人用緊 PHILIPS AC0830?
不過呢個真,之前啲測試佢攞最高分,然後畀人串話:
最污染嘅國家,製造最勁嘅空氣清新機
4千幾跳到800

邊隻
咪𨶙害人
小米部機平,乜𨶙都冇只係一把風扇,個filter 半年一隻,計落係好𨶙貴,我用另一部pan記兩年換一次,部機又有銀離子除臭,都係多三幾百
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞