空氣清新機 邊款好?

280 回覆
0 Like 9 Dislike
平心而論
屋企有個2s用咗幾年
部機本身係功能多又平

不過佢啲filter好撚快玩完
半年要換一次 唔換嘅話個screen會彈個message煩9你
最少200蚊個filter部機你用幾年都貴到癲

仲有 你唔開佢一排嘅話啲塵跌晒落去你係唔會清潔到
上網睇過拆機教學
個難度係高到你冇咩可能識得裝返
屋企同打工既地方全部用呢隻牌子

touchwood 公司office 幾個人分別中過,
係佢隔離既同事(冇戴口罩) 都冇被感染
你咪俾佢呃啦
佢有個技術Pxxxxxx
每部機都唔同,有7000/25000/50000
香港淨係入7000,25000 機款都有,
但係係廢機款。
想好似日本咁,要部50000既
無可能

我自己都諗住係日本買部返黎,再加變壓器算
有無人用airgle 好唔好
我懷疑個 filter 係計時, 唔係計幾污糟。 我屋企唔大塵, 個filter 100% 我拆落黎睇都無乜野。
可能因為我擺床頭, 刪左個display, 我又無留心佢彈乜野提示叫你換。 網上有教學, 教你點樣reset 部機, reset 完個filter 個計時就由0開始過。 我而家都係2次100%先換。 大概就係襟實前後, 佢響一次都唔放等佢響第二次咁上下, 我都唔記得, 上網好易搵到。
各位巴打買機係邊到買會平
上price 睇 再上網搵d鋪名 好多人都話黑店
其實小店好容易出事
你比多少少去豐澤果D大店買啦
差少少架咋
所以正常買電器
一係你真係同果間店既老闆同員工好熟,唔係就唔好搏,去大舖買
請問, 想吸異味(成日都覺間屋得有陣up 吸味)

SHARP FP-J40A-W
飛利浦 - AC2936/33
呢2部, 揀邊部好?
(我見HKTV mall有代用filter, sharp #379, Philips $319
原裝: sharp $650, Philips $458)

謝謝
呢個品牌只買佢吸塵機同 吹風筒 其他款真心垃圾
有無風扇+空氣清新兩用
唔考慮小米?
真,前兩者世1無替代品
點解揀小米?
我比較鐘意呢2部
其實有hepa filter就 ok 其他多餘
想請教下大家如果想處理屋企人煙味為主,想放喺間房到用

Philips ac0830,AeraMax PT65 ,三菱重工跳樓價(map37b or map32a) 應該點選擇好

諗住細細部放喺間房咁樣用,小米嗰啲太大放唔落,想處理到煙味同埋令到平時冇異味就可以
筆值我諗住千幾千中呢個價左右

唔知會唔會有好推介呢
三菱重工重大過小米果部
嗰兩部都係?

我上網睇圖仲以為細細部添

咁應該淨係pt65 同ac830做選擇 咁呢兩隻如果對煙味邊個好啲?
識人做百記倉
話百記sales係咁hard sell luva係因為luva係太子仔自己去韓國傾
所以獨家代理 d sales賣luva 佣高d 所以係咁sell

但見佢嗰部有Hepa H14 所以都唔知有冇問題 應唔應該當luva係原罪
反而見Philips series 800有寫hepa但冇寫hepa幾
不過見佢寫99.5 應該係對應H12?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞