未打針嘅大學生入

97 回覆
28 Like 5 Dislike
Online zoom
命都冇,仲講咩學位
自己身體自己話事

明知無用都打 陣間有咩事 得不償失
我master ,會問清楚可唔可以defer
都係野雞,唔讀都冇所謂,但條命係自己的,唔太願意搏,想挨埋依年等校方取消入校要打針的政策
加拿大OWP 咁易 唔走說笨
但英國本身就係苗撚國家政府唔逼姐
防疫撚唔會一年間消失
你真係唔識㗎喎
香港人移民英國都有人唔打針,而家就解除疫苗護照
都唔算逼針
城大visitor都要打一針
on9
拖得一日得一日19-29歲有八成人打左
唔止冇用,仲會降低對其他病菌嘅免疫力
全世界請盡備基督教由牧師寫既religious exemption letter寄去大學,被拒絕可集體告大學/平機會/UN HUMAN RIGHT COMPLAINT
打針有機會死,命肯定重要過學位,quit u
成個世界都痴左線
我都咁諗
you are not alone
我以為見到自己留言
加油
呢個世界係好撚變態
但我都覺得如果之後有啲乜事嘅話 我會好撚後悔點解會打

好多人打之前都好撚驚話會有事 例如 心肌梗塞 心肌炎
但好多打完之後都暫時冇事 跟住可能會覺得 我都冇事啦咁呢個幸存者偏差再加埋各方壓力 媒體嘅耳濡目染 慢慢你就會覺得都冇事 抑或就算真係有身邊嘅人有心肌炎但症狀輕微而覺得可以打 但另外真係有事嘅好多都被人淡化或者話唔關事 甚至死左
所以打之前你要知道自己係玩緊俄羅斯輪盤 仲要有事對方無需承擔 覺得可以嘅就去啦
但最後都有好多因素會影響你嘅決定 最緊要係知道自己做緊乜 同埋唔好後悔就得
真係好撚難捱 大家一齊加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞