未打針嘅大學生入

97 回覆
28 Like 5 Dislike
最撚慘係一大班有幸存者偏見既苗撚係度護航

其實好多香港人真係好撚無腦
兩年前都係咁講
咁都唔識計條數就抵交番個學位出嚟
根本宜家就完得 係港共要永續抗疫黎重新教育人民服從 健康碼都未玩 你太樂觀
至少新疆個套玩法應用哂成個香港先有機會完

到時就可以打飛機 話係哩種高壓政策先搞得掂哩場瘟疫
打咗武肺針,咁你呢世人都有武肺基因了,一代傳一代永續落去了

記得寧願退學都千奇唔好打,打左死無全屍全家落地獄

不自由 毋寧死!
咁樣嘅未來喺度等緊我哋
外國解封緊啦
英國都取消疫苗護照
揀岩國家移民既話 永遠都唔駛打針
你睇下幾多人仲做緊政府工啦
屈服
希望大家唔好屈服
我相信大家同d黃店店主講返個情況
佢會唔介意大家冇大學畢業請你做侍應的
好快下一步要宣誓
都係果味嘢黎
Pin this, 唔好俾d苗撚風向撚吹撚到全世界都要打針先俾入境
時至今日,唔打針係咪無謂嘅堅持呢?
隻病毒已經向流感方向發展,最後可能係共存或者好似西班牙流感/沙士咁自然消失,一年內都完。我就defer睇下佢點。咪當take個gap year, 去做其他想做既野。
歐美都開始轉風向, 正話美國大法院先推翻咗強制疫苗。
人地唔辭職係垃圾 自己唔退學當冇事
成熟啲先係連登講野啦 咁撚多人 兩班係同一班人?定連登係一個人?
成熟D面對啦 次次都話兩班人
下 你on9
退學
唔係 其實你係有得揀 可以退學
做侍應唔使打針?

但我仲堅持緊
因為唔想自己身體有事
所以唔打
好簡單姐 打左有事點算先
打左一針睇吓有冇事先?咁有事點算?
冇人答到你同我 啲人會話你流感針啲人都係咁打㗎啦 係呀 但我覺得冇用可以唔打㗎嘛
而家枝針出事自己負責呀嘛
你同我都知佢用緊權力逼緊我地 而且佢係有絕對公權力
所以要屈服係好正常 佢再用埋民鬥民呢招令我地覺得被孤立 咁就睇你嘅個人意志同點樣權衡輕重 呢個唔可以用無唔無謂一句就概括到
冇人知道邊個最尾會係啱 但你未試過點知唔得 唔通咩都唔做?🤡
總有方法解決 寫email同學校講 同所有可以幫到你嘅人爭取 自己搵醫生?心理or生理?宗教理由?defer gap year 都可以試
甚至真係入到去之後扮痴線佬唔打 再攞report?
加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞