移民嘅你哋,張電話卡你哋會點處理?

37 回覆
0 Like 18 Dislike
1, 照比到合約完(2023年,網上比錢)
2,開通國際漫遊收短訊
(應該係免費,但唔好接聽同打出電話同上網)
3,cut來電轉駁

去到外國就到2023年嗰啲揀間儲值卡公司,例如globalsim可以將張sim卡直寄海外,照用就得。
6年plan幾錢?
講緊2021年仲走去續長約既..
咁毫無準備既就乖乖地等完約/買斷張約
之後轉台搵艇仔有無得海外搞
呢個好似得sms,問過話冇充值人地打唔到比你
其實仲有幾可真係要打返香港?
Smartone有無得網上轉?
4月完約年尾移民,個cs話可以到時比機票同supporting, 可以提早完約。

唔知信唔信好
睇左好多資料
好多人揀lucky sim or club sim
請問邊個好啲?
用緊globalsim 365日未夠一年,無啦啦用唔到,whatsapp問,話我data用完,號碼俾佢回收咗,要攞返就要俾100手續費,再重新俾248買返個套餐,先可以攞返舊number,但我其實不斷咁有增值,亦無用過佢data,只係用嚟接香港電話,實際上亦好少接香港電話,因為嚟到澳洲第一日已經用本地電話咭。係近日突然用唔到。期間完全無收過通知。大家如果要移民想搵咭保留香港號碼,記得小心選擇。
返香港會唔會比人追數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞