移民嘅你哋,張電話卡你哋會點處理?

37 回覆
0 Like 18 Dislike
2023年3月先完約,頭先打去CSL CS佢哋話冇得提早解約,一係交返剩低嗰啲月份嘅電話費就可以解約個電話號碼綁定咗好多地方,尤其係信用卡,唔通真係要叫屋企人幫我收SMS。。
焗俾, 轉hello, 慢慢養
轉去純話音plan
有啲人甚至轉去prepay
我就係咁爭smartone萬幾蚊
轉返你本身個台張儲值卡
或者轉去有啲好平嘅年卡
唔响香港仲年卡
d data留俾邊個
夠平keep著個電話號碼咩得囉
理得佢有幾多分鐘幾多data
有咩辦法可以r到轉平plan
所以喺呢度奉勸如果計劃移民嘅人,電話卡最好用自由鳥之類
千奇唔好簽約,如果唔係嘅話就好似我咁
上年續約嘅時候都冇諗到呢樣野,一嚟就簽咗兩年合約
如果賠錢嘅話就二千幾蚊
如果張卡比屋企人用到下年,都唔知遲啲去到外國上網搞唔搞到轉club sim呢啲嘢
轉台 養號碼only
google search會有
提前半年以上無簽約,用一個月比一個月
Csl五月先完約
三月飛機走
今個月轉去自由鳥先
然後到出發前會自由鳥再轉去global sim
Global sim六年plan話可以外地收sms

仲未收到cls張單唔知收我幾錢
硬食淨低既錢, 簽約個陣撚知香港會咁撚樣
依加用csl - clubsim, 淨養電話號碼收sms
留意番之前中国政府話過要sim 卡實名制, 大家留意番一啲話可以養號碼既儲值卡有部分認卡唔認人
我都係仲有成年5G貴約
當初簽個時冇諗過咁快離開香港
咁你打算完左約之後張舊卡點處理
照帶埋張卡過英國,到期時上網申請轉台 例如 Club SIM, Global SIM, 叫屋企人寄張 SIM card 俾你
打算續個最平PLAN
保住個號碼就算
唔交 走人
一早轉sosim咪簡單方便
隨時開夠期走
ching點解?
唔小心續左兩年貴plan?
24個月500蚊先12000蚊喎

利申我都係smt準備提早轉

用呢個,保留號碼6年,帶嚟英國收到SMS,收到Bank verification code etc
Lucky sim la $190兩年,海外免費收sms
唔知佢點計 300蚊個月姐嘛
依家有d 台養number 一年有幾百分鐘 收到sms
除番開一個月好似都唔洗十蚊
有需要再用rebtel 打香港既電話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞